Câţi bani susţine că mai are Dinu Patriciu din averea de 2,2 miliarde

Dinu Patriciu
Dinu Patriciu (Epoch Times România)

Dinu Patriciu le-a transmis magistraţilor care judecă procesul de partaj că, din averea sa de 2,2 miliarde de euro pe care o deţinea acum trei ani, mai are doar 191 de milioane.

Ceea ce înseamnă că a cheltuit nu mai puţin de 1,9 milioane de euro pe zi, ceea ce l-ar recomanda pentru Cartea Recordurilor, la capitolul „Cel mai prost afacerist”.

Ordonanţele guvernamentale date de foştii premieri Adrian Năstase şi Călin Popescu Tăriceanu l-au făcut pe Patriciu să ajungă să deţină averea de 2,2 miliarde de euro, relevă enational.ro.

Dinu Patriciu a încercat joi să rezolve o altă problemă - procesul de partaj - în timp ce procurorii DIICOT îl aşteptau la audieri, în noul dosar penal deschis pe numele său.

Dinu Patriciu i-a cerut avocatului Emil Bivolaru să le transmită judecătorilor că nu mai are mare lucru de împărţit cu soţia Dană Patriciu, în timp ce el se află la Londra, cu amanta sa chinezoaică Melanie Chen.

În urmă cu trei ani fostul arhitect declara în propria lui revistă, Forbes România, că deţine o avere de 2,2 miliarde de euro, iar acum, prin avocatul său, Patriciu a susţinut că mai are doar 191 de milioane de euro.

Dinu Patriciu, executat silit şi de fosta sa "mână dreaptă"

Întrucât Dinu Patriciu este executat silit, mai mulţi executori judecătoreşti s-au deplasat la jumătatea lunii aprilie la reşedinţa acestuia din Snagov, însă omul de afaceri nu le-a permis accesul.

Dinu Patriciu este executat silit chiar de Peter Imre, director general şi fosta sa „mână dreaptă" de la conducerea trustului de presă „Adevărul".

Peter Imre îi cere lui Dinu Patriciu suma de 80.000 de euro, potrivit unui dosar înregistrat la judecătoria sectorului 1, la data de 23 ianuarie 2013, în care instanţa a admis, fără cale de atac, executarea silită a afaceristului.

Fost cel mai bogat român, Dinu Patriciu este executat silit şi de alţi foşti parteneri de afaceri, dar şi de o bancă, iar acestea nu constituie singurele probleme ale omului de afaceri aflat în recuperare după un transplant de ficat.

Dinu Patriciu trebuie să-şi împartă averea, estimată la 2,3 miliarde de euro, cu soţia sa, Dana, care a cerut partajul.

Prima executare silită a lui Dinu Patriciu

Magistraţii Judecătoriei sectorului 1 şi cei ai Judecătoriei Buftea au admis la sfârşitul lunii ianuarie 2013 cererile de executare silită ale Raiffeisen Bank împotriva lui Dinu Patriciu. Omul de afaceri este executat silit din cauza unui credit în valoare de aproximativ 20 de milioane de euro, după cum scriu jurnaliştii de la Capital.

După ce a fost supus recent unui transplant de ficat şi s-a speculat că ar fi rămas cu datorii la clinica din Milano, omul de afaceri este executat silit de una dintre băncile centrale din România.

Biroul angajat de bancă în procedura de executare silită este BEJA Dinu Ilie, Lupulescu Cătălin, Verdeş Adriana, Mărgulescu Ramona. Cel mai probabil, vor fi executate silit bunurile imobiliare deţinute de Dinu Patriciu.

Este pentru prima dată când o bancă din România cere şi obţine o încuviinţare de executare silită direct pe numele lui Dinu Patriciu, însă acest lucru ar putea fi doar începutul, şi asta pentru că miliardarul – fost, ani de zile, cel mai bogat român - pare să aibă probleme asemănătoare cu încă cel puţin trei bănci din România.

Dinu Patriciu figurează cu o garanţie în cash colateral în valoare de 4 milioane de euro pentru creditul luat de la o altă banca centrală.

Recent, presa a scris că acesta ar fi luat de la cea mai mare bancă locală un împrumut de 10 milioane de euro pe persoană fizică şi că se află deja în situaţia de a nu-l mai putea rambursa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne