Cazul Caracal. DIICOT: Fragmentele osoase nu au permis evidenţierea vreunui profil ADN. Reacţia mamei Luizei

Gheorghe Dincă
Gheorghe Dincă (Captură video)

DIICOT a informat sâmbătă, într-un comunicat de presă, că fragmentele osoase de natură umană găsite în urmă cu circa două săptămâni la marginea unei păduri, la numai un kilometru distanţă de casa lui Gheorghe Dincă, nu au permis evidenţierea vreunui profil ADN din cauza stării de calcinare excesivă.

"În dimineaţa zilei de 17.08.2019, Institutul Naţional de Medicină Legală 'Mina Minovici' a înaintat Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism constatările preliminare ale expertizei genetice judiciare, potrivit cărora:

- au fost expertizate de către Institutul Naţional de Medicină Legală o parte dintre probele ridicate cu ocazia cercetării la faţa locului efectuată la zona de lizieră de pădure, respectiv fragmente osoase de natură umană.

- având în vedere starea de calcinare excesivă a acestora, ca urmare a acţiunii factorilor fizico - chimici la care a fost supus materialul biologic osos, nu s-a putut evidenţia niciun profil ADN", a transmis DIICOT.

Totodată procurorii DIICOT au cerut Institutului Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" să efectueze în continuare, în regim de urgenţă, expertiza genetică judiciară asupra întregului material probator, inclusiv asupra dinţilor şi a altor mijloace materiale de probă găsite cu ocazia cercetării la faţa locului.

"Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism va continua să informeze opinia publică, cu celeritate, de îndată ce vom primi noi informaţii de la Institutul Naţional de Medicină Legală", mai arată DIICOT.

Reacţia mamei Luizei

"Concret nu mi-au spus nimic, iar eu cred că normal ar fi fost să vină cineva să ne anunţe şi pe noi oficial, nu au anunţat nici măcar în al zecelea ceas să ştim despre ce este vorba, iar părerea mea este că fetele sunt vii. Până nu am ceva concret, tu spui că am găsit un dinte, cenuşa aceea, concret, dacă fac o înmormântare o fac creştineşte, ăsta-i copilul meu, să ştiu unde mă duc, dar tu îmi spui că ai găsit, că sunt resturi umane între 15 şi 19 ani, auzim de 4 luni verdictul acesta”, a declarat, pentru Mediafax, mama Luizei Melencu, una dintre victimele monstrului din Caracal.

Monica Melencu spune că va cere o contraexpertiză internaţională.

"Da, cum să nu, nici nu se pune problema, până acum nu s-a spus nimic de Luiza. De Luiza nu am auzit nimic că e moartă sau vie, noi suntem supuşi să suportăm şi una şi alta pentru că atât ne-a mai rămas. Nici nu mă las, nu am încredere, pur şi simplu, vorbim cu domnul Tonel Pop (avocatul familiei, n.r.), dar vă daţi seama noi nu am primit încă nimic concret, este normal. Nouă nu ni s-a spus că este moartă, au luat osemintele, rezultatul s-a dat, nu a spus că e al Luizei. O să facă alta. Până în momentul acela eu o să cred că fiica mea este vie", a precizat mama Luizei.