Cazul Clotilde Armand: Statisticile confirmă suspiciunile USB legate de manipularea voturilor

În secţiile de votare unde USB nu a avut reprezentanţi numărul de voturi anulate este neobişnuit de mare şi în toate aceste secţii a câştigat Tudorache, de la PSD.
Sectii de votare
Sectii de votare (youtube.com)

O analiză statistică a datelor raportate de către secţiile de votare din sectorul 1, unde Clotilde Armand a pierdut peste noapte primăria în favoarea PSD, confirmă suspiciunile USB legate de manipularea voturilor, scrie, pe Contributors, Radu Craiu, profesor de statistică în Departamentul de Statistică al Facultăţii de Arte şi Ştiinţă, Universitatea Toronto din Toronto, Canada.

"Există o corelaţie puternică între numărul de voturi primite de Dl Tudorache (câştigătorul alegerilor în sectorul 1 n.r.) şi numărul de voturi anulate. Practic, cu cât o secţie de votare are mai multe voturi anulate cu atât e mai mare şansa ca PSD să primească voturi. Această tendinţă ne îngrijorează mai ales pentru că o corelaţie similară nu apare deloc dacă ne uităm la voturile primite de Dna Armand", scrie Craiu.

Potrivit jurnalistului, există suspiciunea din partea USB că la cele 36 secţii unde acest partid nu a avut observatori, au fost anulate neobişnuit de multe voturi, ceea ce a putut influenţa rezultatul alegerilor. Analiza sugerează că dacă secţiile unde au fost anulate multe voturi iar Tudorache a câştigat ar fi fost similare celorlalte, unde USB a avut observatori, atunci Dna Armand ar fi avut 21061 de voturi şi Dl Tudorache 20472

"Analiza noastră nu poate decât să confirme suspiciunile USB legate de manipularea voturilor şi să îndreptăţească cererile USB pentru o examinare atentă a voturilor anulate", conchide Craiu. Articolul integral poate fi citit aici