Cazul fetiţei de doi ani găsite moartă în casă. Ce au descoperit specialiştii în urma necropsiei

(jurnaldinromania.ro)

Fetiţa de doi ani găsită fără viaţă în casă nu a avut o moarte violentă, iar vânătăile descoperite pe corpul său nu au avut legătură cu decesul copilei, informează IPJ Harghita într-un comunicat de presă.

Concluzia a fost emisă de către specialiştii din judeţul Harghita care au făcut cercetări în acest sens, iar potrivit sursei citate, părinţii fetiţei declaraseră că fetiţa căzuse de mai multe ori în ultimele zile.

“În continuarea cercetărilor în cazul fetiţei de 2 ani, din localitatea Plăieşii de Jos, care, la data de 15 ianuarie a.c, a decedat la domiciliu, s-a stabilit faptul că în dimineaţa aceleiaşi zile, în jurul orei 10:00, minora s-ar fi culcat. Părinţii, îngrijoraţi de faptul că fetiţa nu se mai trezeşte, au contactat Serviciul de Ambulanţă Harghita - Punctul de lucru Plăieşii de Jos, care a constatat decesul minorei.

În urma efectuării necropsiei, rezultatul a reliefat o moarte neviolentă, leziunile traumatice existente pe corpul victimei, neavând legătură de cauzalitate cu decesul”, au precizat poliţiştii.

În cauză a fost înregistrat un dosar penal pentru ucidere din culpă, cercetările fiind continuate, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Miercurea-Ciuc, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a survenit decesul fetiţei.