Cazul unei familii din Prahova care a trecut printr-un calvar pentru a demonstra că tatăl nu a murit de COVID: „Am reuşit până la urmă!”

(Screenshot)

O familie din comuna prahoveană Vărbilău a trecut printr-un adevărat coşmar pentru a dovedi că tatăl lor nu a murit din cauza Covidului. Iar acum, după înmormântare, membrii familiei vor trece prin noi încercări în efortul lor de a-i convinge pe săteni că nu sunt infectaţi sau suspecţi de infectare, relatează publicaţia observatorulph.ro.

Tatăl, în vârstă de 71 de ani, a murit pe data de 14 iulie la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Ploieşti şi, ca situaţia să fie şi mai dificilă, familiei i s-a comunicat că, pentru ridicarea corpului neînsufleţit, trebuie să semneze un formular în care se menţiona că tatăl lor era suspect de Covid.

Familia a refuzat să semneze formularul şi, din acel moment, a fost pe drumuri timp de aproape o lună, mergând de la o instituţie la alta pentru a încerca să dovedească faptul că ruda lor nu a murit din cauza Covidului.

Bărbatul suferea de mai mult timp de insuficienţă renală şi de o serie de complicaţii şi, de asemenea, săptămânal făcea dializă. Potrivit familiei, tatăl lor a fost testat la fiecare sesiune de dializă şi rezultatele i-au ieşit negativ pentru Covid-19.

După mai bine de trei săptămâni, în baza buletinului de analize efectuat de Institutul Naţional “Cantacuzino”, familia a reuşit să arate că tatăl lor nu suferea de Covid în momentul decesului.

„Deci trei cereri am făcut pentru prelevarea probei… Inclusiv mama, care nu putea să meargă, am luat-o cu mine. Am reuşit până la urmă. Pe data de 30 [iulie – n.r.] s-a prelevat proba, iar pe 1 august le-a trimis rezultatul la DSP”, a declarat Livia Stancu, nora bărbatului decedat.

Potrivit publicaţiei citate, povestea însă nu se va încheia aici deoarece membrii familiei încearcă acum să-şi facă dreptate în instanţă şi, mai mult, vor să se afle, la ei în sat, că tatăl lor nu a avut temuta boală.

„Tot satul ne ocolea că avem Covid, coronavirusul pe care i l-a pus lui tata de la Spitalul Judeţean. Vrem să ştie tot satul, toate instituţiile statului, că tata nu a avut Covid. Vrem să se afle adevărul!”, a mai relatat Livia Stancu.

Articolul integral aici.