CCR dă dreptate PSD pe două legi asumate de Guvern. Ciolacu: Dacă n-ar fi laş, Orban şi-ar da demisia

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (Epoch Times România)

Curtea Constituţională a admis, în şedinţa de miercuri, sesizările PSD pe două legi pentru care Guvernul Orban şi-a angajat răspunderea în Parlamentul României.

Este vorba despre proiectul privind justiţia, care vizează amânarea creşterii vechimii pentru intrarea la Institutul Naţional al Magistraturii şi de cel privind transportul rutier intrajudeţean, care permitea actualilor operatori ce deţin licenţe de transport să preia copiii şcolari şi persoanele vârstnice şi cu dizabilităţi.

Potrivit surselor din CCR citate de Agerpres, cele două sesizări au fost admise pentru că "nu sunt îndeplinite cele patru condiţii stabilite prin decizii ale Curţii Constituţionale pentru utilizarea asumării răspunderii şi s-a avut în vedere că erau legi în Parlament pe acest subiect, în faza de finalizare".

Reacţia şefului social-democraţilor Marcel Ciolacu nu s-a lăsat mult aşteptată:

"CCR a arătat clar astăzi că practica Guvernului Orban de angajare a răspunderii pe legi care sunt în dezbatere parlamentară este neconstituţională şi antidemocratică. Îi cer public premierului Orban să retragă de îndată proiectul angajării răspunderii pe modificarea legislaţiei electorale! Dacă Orban nu ar fi laş, ar recunoaşte că practica asumărilor este un ABUZ DE DEMOCRAŢIE şi şi-ar da DEMISIA!"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne