Ce a decis Guvernul legat de majorarea salariului minim de la 1 ianuarie

Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă (Epoch Times Romania)

Guvernul a stabilit ce va face legat de majorarea salariului minim pe economie începând de la 1 ianuarie 2023, după discuţiile din cadrul reuniunii Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social care a avut loc joi, la Palatul Victoria.

În cadrul discuţiilor au fost analizate propunerile patronatelor şi sindicatelor legate de majorarea salariului minim pe economie începând cu 1 ianuarie 2023. Guvernul şi partenerii sociali au căzut de acord în privinţa majorării salariului minim brut garantat în plată la 3.000 de lei - din care 200 lei scutiţi de impozit şi contribuţii de asigurări.

Totodată, s-a stabilit ca salariul minim pentru sectorul construcţiilor să crească la 4.000 de lei tot de la 1 ianuarie 2023.

"Am considerat necesar să ne consultăm pe acest subiect cu partenerii sociali, pentru ca în funcţie de propunerile lor şi de perspectivele bugetare pentru anul viitor să venim cu o soluţie realistă pentru contextul actual", a declarat premierul Nicolae Ciucă.

La reuniunea de astăzi a Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, din partea Guvernului au mai participat ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu şi ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne