Ce a mai vândut agenţia care se ocupă cu confiscarea averilor infractorilor: Doi ogari (metişi)

.
. (G4Media)

În încercarea de a-şi recupera diferite prejudicii care îi sunt aduse, statul a ajuns să vândă prin licitaţie electronică nişte câini. Este vorba de doi câini din rasa ogar (metis), pentru care preţul de începere la licitaţia organizată de Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) a fost de 300 de lei fiecare, informează G4Media.

În anunţul de licitaţie, se menţiona că primul animal are ”culoare maron-roşcat, cu vârstă de aproximativ 2 ani, sex masculin, fără semne particulare, clinic sănătos, antrenat, cooperant, fără documente din care să rezulte provenienţa şi vârsta”, iar al doilea avea, în mare, aceeaşi descriere, diferenţa fiind culoarea (alb) şi o pată de culoare închisă pe ochiul drept. Până la vânzare, aceştia erau ţinuţi într-un spaţiu din localitatea Târgşoru Vechi, judeţul Prahova.

Nu este pentru prima dată când Agenţia are în custodie patrupede. La începutul anului 2020, Agenţia oferea 504 lei unui evaluator în vederea stabilirii preţului pentru şase câini din rasa metis de ogar, aflaţi în Padocul public din Botoşani. De cele mai multe ori, animalele sunt capturate de poliţişti alături de braconieri.

La înfiinţare, ANABI a fost prezentată de autorităţi drept vehicul prin care Statul va valorifica bunurile inculpaţilor din dosarele penale în care se înregistrau mari prejudicii. Cea mai mare parte a activităţii ANABI este ocupată, însă, de vânzările cu miză mică: fierul vechi din curtea lui Gheorghe Dincă (ucigaşul din Caracal), vin pentru oţet, role de tablă sau burlane de foraj petrolier, masă lemnoasă, haine sau capre.

Potrivit sursei citate, însă, ANABI a reuşit sau încearcă să vândă fostul sediu al Institutului de Cercetări Alimentare, confiscat de la Dan Voiculescu în baza sentinţei de condamnare la 10 ani de închisoare din 8 august 2014, maşini de lux (exemplu – un Lamborghini Aventador), un avion Cessna, monede virtuale şi locomotive.

Articolul complet aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne