Ce legături a avut Nuţu Cămătaru cu Dragnea, A. Năstase, Vanghelie şi Gabi Oprea? Interlopul rupe tăcerea

Nutu Camataru
Nutu Camataru (Facebook)

Temutul interlop Nuţu Cămătaru a susţinut, în cartea sa „Dresor de lei şi de fraieri – Viaţa lui Nuţu Cămătaru” că fostul lider PSD Liviu Dragnea i-a cerut protecţie, prin interpuşi, când a fost închis la Rahova, relateaza Fanatik.ro.

Dragnea nu e singurul politician cu care a interacţionat Nuţu. Acesta a mai relatat că Adrian Năstase l-a căutat şi el când a fost închis. De asemenea, Cămătaru susţine că l-a salvat de la bătaie pe Gabi Oprea. Nu în ultimul rând, liderul interlop a povestit că l-a ajutat pe Marian Vanghelie să ajungă de trei ori primar.

Protecţie pentru Liviu Dragnea

Nuţu Cămătaru a povestit, în cartea sa, că unul dintre cei ajutaţi de el a fost Liviu Dragnea.

”La adăpostul nopţii, un mesager vine în mare taină să ceară o audienţă privată. Nuţu face câţiva paşi şi îi spune că poate să vorbească de faţă cu mine. Îi cere lui Nuţu, din partea lui Dragnea, protecţie la Rahova. Nuţu zâmbeşte. Mereu ajung la mâna lui. Mereu se întoarce roata”, scrie în “Dresor de lei şi de fraieri – Viaţa lui Nuţu Cămătaru”.

Adrian Năstase a plecat ochii în faţa lui Nuţu

"Dragnea nu a fost singurul politician care i-a cerut ajutorul. Alţii, la fel de puternici ca Dragnea, la vremea lor, au depins de el. De exemplu, Adrian Năstase, pe când erau, amândoi, în penitenciar.

”A cerut voie gardienilor să vină să vorbim. M-a salutat şi mi-a spus că vrea să mă cunoască. I-am zis: `Dacă voiai Hollandul (o armă de vânătoare, de colecţie, n. red.)` puteai să-mi spui, că ţi-l trimiteam. (…) Îmi trecuse pe la urechi că o vrea Năstase şi că de aia m-a băgat iar jos.

M-am uitat în ochii lui şi l-am întrebat ce caută la prizon, alături de mine. De ce n-a făcut legile aşa cum trebuie, că doar el a fost la butoane. A lăsat privirea în jos…”, mai povesteşte Nuţu Cămătaru în cartea biografică scrisă de Codin Maticiuc.

Bătăi pentru PSD şi Gabriel Oprea

”Sunt bun când ţi-e greu; când te ajungi, e bine să nu mă cunoşti. Exact aşa a fost şi cu primarul din Popeşti-Leordeni. Petre Iacob. Când l-am cunoscut lucra la o fabrică de mezeluri şi mi-aducea salam la câini. Când i-am dat primii zece mii să-şi facă magazin, a zis că n-o să mă uite în viaţa lui, apoi l-am luat asociat la făbricile de alcool cu Mihai Cuptor. Când a ajuns primar cu PSD-ul şi a venit acolo Gabi Oprea la o fabrică în campanie electorală, m-a sunat iar.

Angajaţii de la uzină cu alţi locuitori din Popeşti au vrut să-i linşeze. Oprea cu ai lui s-au baricadat şi am trimis eu o sută şi ceva de băieţi să-i scoată şi să-i încingă pe aia din popeşti, să vadă că nu e de glumă cu PSD-ul. Crezi că mi-au mulţumit vreodată?”, mai povesteşte Nuţu Cămătaru.

Marian Vanghelie, primar cu sprijin interlop

Nuţu Cămătaru îl acuză pe Vanghelie de nerecunoştinţă şi susţine că l-a ajutat de trei ori să ajungă primar.

Nu l-aş fi menţionat niciodată, dar tocmai l-am văzut într-un interviu televizat, cică nu mă cunoaşte. Nu mă cunoaşte?

Îi mulţumeşte lui Dumnezeu în fiecare zi că m-a cunoscut şi l-am ajutat să ajungă primar de trei ori! L-am primit în casă de câte ori a avut nevoie şi acum nu mă cunoaşte?! Mariane, pe drumul pe care pleci tu, eu mă întorc obosit, şi dacă nu te descurci acolo (se referă la condamnările cu închisoarea, n. red.), să dai un semn”, scrie, în epilogul cărţii sale Cămătaru.