Ce spune Mircea Geoană despre o posibilă reîntoarcere în politică

Bucharest Forum 2013. În imagine,  Mircea Geoană
Bucharest Forum 2013. În imagine,  Mircea Geoană (Epoch Times România)

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, a fost întrebat, la Antena 3, dacă, după finalizarea mandatului, ia în considerare o carieră politică în România.

"Nimic nu durează o viaţă. În primul rând atâta vreme cât sunt la NATO nu am voie şi nici nu vreau. Este total prematur orice discuţie pentru mai târziu. Înţelegerea pe care o am, alături de cei care m-au ajutat să obţin acest job foarte important, a fost că îmi dedic întreaga atenţie şi tot ce ştiu, ce am învăţat şi, apropo învăţ în fiecare zi ceva nou ceea ce este extraordinar de reconfortant, iar după un job de acest gen sunt atât de multe oportunităţi de a face lucruri interesante în viaţă. Nu voi face niciun comentariu referitor la politica românească, o urmăresc, am opinii dar nu fac niciun fel de comentariu pe acest gen. O să discutăm mai aproape de finalul mandatului meu", a declarat Mircea Geoană.

Întrebat apoi dacă tot social-democrat este ca formaţie, Mircea Geoană a precizat că are un obicei, acela de a fi destul de încăpăţânat şi va rămâne loial în primul rând ţării.

"Învăţ în permanenţă, dar sunt încăpăţânat şi foarte loial. Sunt loial în principal ţării mele, iar de acolo încolo că pot să ajut ţara asta într-un în fel sau în altul în politică, în viaţa privată, în viaţa neguvernamentală, pot să servesc ţara în poziţii internaţionale poate chiar mai interesante decât ce este acum. De ce să ne grăbim? Nu totul este politică în viaţă", a precizat Mircea Geoană.

Întrebat, de asemenea, dacă a fost abordat de partidele politice din România, Mircea Geoană a precizat că păstrează relaţii cordiale şi deschise cu tot ce înseamnă leadership românesc de la putere şi din opoziţie, ceea ce face într-un fel frumuseţea jobului său.

"Sunt oameni buni într-o parte şi în alta, dacă pot îi ajut cu mult drag. Până la urmă este mai important ca noi să folosim anii aceştia pe care îi am la vârful NATO pentru ca alianţa să meargă mai bine şi pentru ca ţara să meargă mai bine, iar după aceea e loc destul", a declarat Mircea Geoană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne