Ce spune Rafila despre o eventuală candidatură la Primăria Capitalei

Profesorul Alexandru Rafila
Profesorul Alexandru Rafila (Youtube - screenshot)

Gabriela Firea şi-a anunţat intenţia de a intra din nou în cursa pentru Primăria Capitalei, însă în presă au apărut secenarii politice care îl nominalizează şi pe Alexandru Rafila drept posibil candidat. Ministrul Sănătăţii a fost întrebat, vineri seara, la Digi24, despre o eventuală candidatură în acest sens.

"Eu nu l-am auzit pe domnul preşedinte Ciolacu spunând aşa ceva. Dimpotrivă, dânsul a declarat public că are toată susţinerea pentru doamna Gabriela Firea. Deci, astea mai degrabă au fost speculaţii de presă. Am aflat şi eu aşa, chiar cu un uşor amuzament, referitor la chestiunea asta. Întâi s-a discutat despre preluarea organizaţiei Bucureşti, ulterior s-a discutat despre Primăria Capitalei. Eu am un singur lucru pe care vreau să vi-l spun, pentru că au fost diverse sondaje de opinie legate de încrederea diverselor personalităţi politice sau mai puţin politice. Eu poate sunt mai puţin politic decât alţii, sunt de curând în politică. Vreau să le mulţumesc celor care au încredere în mine", a declarat Alexandru Rafila.

Întrebat ce răspuns ar da, dacă i s-ar propune să candideze la Primăria Capitalei, Alexandru Rafila a fost categoric: "Nu. Nu candidez. Deci, vă dezamăgesc".

Întrebat dacă nici o susţinere bipartizană, atât din partea PSD, cât şi din partea PNL nu l-ar convinge, ministrul Sănătăţii a explicat: "În general, nu-mi place să abordez zone pe care le cunosc mai puţin şi unde nu am probabil suficient de multă experienţă în a gestiona probleme legate de administraţia publică locală".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne