Ce va face senatorul Traian Băsescu? Ilfovul inclus în Bucureşti, hipermarketurile scoase din Capitală

Problema traficului din Capitală se poate rezolva, susţine Băsescu, dacă judeţul Ilfov va fi inclus în Bucureşti iar furnizorii majori de trafic - în frunte cu hipermarketurile - se vor muta la periferia metropolei.
Traian Basescu
Traian Basescu (Florin Chirila\Epoch Times)

Unul dintre primele proiecte legislative pe care le va iniţia Traian Băsescu, dacă va fi ales senator, va fi Legea Bucureştiului Metropolitan, prin care, susţine fostul preşedinte, s-ar rezolva problema traficului rutier din Capitală. Legea vizează includerea judeţului Ilfov în Bucureşti şi mutarea hipermarketurilor, în cel mult 5 ani, la periferie, relatează news.ro.

"Bucureştiul are o problemă gigantică. Eu am proiectul Legii Bucureştiului Metropolitan. Această problemă gigantică se numeşte traficul şi, oricâte pasaje subterane am face la intersecţii, traficul va deveni tot mai sufocant în Bucureşti. Soluţia este Bucureştiul Metropolitan, adică includerea în Bucureşti a judeţului Ilfov, ceea ce va permite ca într-un timp stabilit de municipalitate toţi furnizorii de trafic major să se mute la periferia Bucureştiului Metropolitan. Sigur, către capete de trasee de metrou, către capete de trasee RATB, către terenuri libere, către ieşirile pe autostrăzi, fie că vorbim de autostrada spre Ploieşti sau autostrada spre Constanţa”, a afirmat Traian Băsescu în interviul acordat News.ro.

Mutarea ar trebui începută cu hipermarketurile, căci, potrivit liderului PMP, acestea generează un trafic formidabil.

"Eu nu spun că nu au parcări, dar, până ajung în parcare, aceste maşini generează un trafic formidabil. Trebuie să li se dea cinci ani să-şi mute hipermarketurile la limita teritorială a Bucureştiului Metropolitan. E un exemplu, dar sunt multe altele", a precizat Băsescu.