Cea de a IX-a ediţie a acestui turneu va avea loc la Bucureşti

Argentina Jaguars, Italia A, Uruguay, Namibia, România şi încă o ţară europeană se vor înfrunta în această vară pe arena "Arcul de Triumf" din capitală
(RugbyWorldCup/facebook)

Preşedintele Federaţiei Române de rugby, Haralambie Dumitraş, a făcut cunoscut că ţara noastră va fi gazda celei de a IX-a ediţie a WRNC, competiţie ce se va desfăşura în luna iunie la Bucureşti, pe Stadionul Naţional ''Arcul de Triumf'', în cadrul căreia vor fi prezente şase selecţionate: Argentina Jaguars, Italia A, Uruguay, Namibia, România şi încă o ţară europeană, care va fi stabilită în funcţie de clasamentul Rugby Europe din acest sezon.

''Noi ne dorim bineînţeles să câştigăm turneul. Competiţia este un mod de a evolua al jucătorilor şi fiecare îmbracă tricoul echipei naţionale, ascultă imnul naţional, există deci o motivaţie suplimentară. Vom vedea la lucru şi jucători tineri, pe lângă cei cu experienţă, pentru că urmează meciurile-test din toamnă. Pentru noi sunt importante în special două partide, cu Uruguay şi Namibia, pentru că vor conta în clasamentul mondial. Aşteptăm cât mai multă lume la stadion'', a declarat Dumitraş.

România, care găzduieşte aceasta competiţie din 2007, a cucerit trofeul WRNC de trei ori până acum ( 2012, 2013 şi 2015).