Disputa Ghinea - Cioloş continuă: Îmi pui cuvinte în gură / Oamenii sunt buni şi dacă nu fac lucrurile cum vrei tu

Cristian Ghinea si Dacian Ciolos
Cristian Ghinea si Dacian Ciolos (Epoch Times România)

Fostul ministru Cristian Ghinea prelungeşte dialogul în contradictoriu cu colegul său de partid Dacian Cioloş, care afirmase că nu a dat curs invitaţiei lui Ghinea de a prelua USR PLUS după plecarea lui Nicuşor Dan pentru că, de obicei, nu participă la “combinaţii şi conspiraţii”.

În replică la mesajul pe care fostul premier tehnocrat l-a postat pe Facebook şi pe care îl puteţi citi aici, Ghinea susţine că Cioloş i-ar pune cuvinte în gură, deoarece el nu i-a cerut “să preia” partidul, ci să intre în USR.

“Salut, Dacian Cioloş. În esenţă nu ai contrazis nimic din ce am zis: ai ratat toate şansele să fii acolo la construcţia politică, la fenomenul #fărăpenali, la momentul în care am blocat referendumul CpF, la lupta din opoziţie, la extinderea USR. Ai avut motivele tale, nu le-am înţeles, viteze diferite. În rest, cuvinte frumoase. Cu tot respectul, nu te-am invitat niciodată să preiei USR, un partid nu se preia, te-am invitat să vii în USR pentru că era nevoie de lideri. Într-un partid democratic ca USR (şi USR PLUS) mandatele se câştigă prin vot. Exact asta am spus, 'preluat' e un cuvânt pus unfair de tine în gura mea. Nu ardem punţi, vom lucra împreună indiferent de rezultat. O să treci peste supărarea că suntem în echipe diferite tura asta, o să trec peste supărarea că îmi pui cuvinte în gură. Hugs”, a scris Ghinea.

Cioloş nu a rămas dator nici de această dată, replicându-i fostului ministru că, dacă cineva nu face ceva în modul şi în momentul dorit de Ghinea, nu înseamnă că persoana este indecisă.

“Cristian Ghinea, am fost şi la fenomenul fără penali, în stradă la adunat de semnături, am fost şi la momentul în care am blocat CpF şi la multe alte momente. Am fost artizanul fuziunii pentru a avea azi forţa politică pe care o avem. Am fost cap de listă la europarlamentare şi la toate celelalte campanii. Si am fost împreună, Cristi, la toate astea chiar dacă nu am intrat în USR când ai vrut tu. Iată că ne-am întâlnit pe cale, facem lucruri bune, cred eu, şi putem face încă multe împreună. M-aş bucura doar să înţelegi că oamenii pot fi buni şi dacă nu fac lucrurile doar aşa cum vrei tu şi atunci când vrei tu. Asta nu înseamnă că sunt indecişi. Atâta tot”, a scris Cioloş pe platforma de socializare.

Reamintim că fostul ministru al Fondurilor Europene Cristian Ghinea a afirmat marţi, într-un interviu acordat pentru EuropaFM, că îl susţine pe Dan Barna în competiţia pentru preşedinţia USR PLUS, pentru că pe Dacian Cioloş l-a tot aşteptat şi nu îi place să aştepte.

"Problema este că l-am tot aşteptat pe Dacian şi nu îmi place să aştept. L-am rugat pe Dacian să vină cu mine în USR în 2016, pentru că m-am convins, după câteva luni de guvern tehnocrat, că nu poţi să schimbi ţara asta decât dacă ai mandat politic. N-a vrut. Atunci ne-am dus cu o echipă de secretari de stat - eu, Barna, Drulă, Moşteanu, Năsui - în USR. S-a întâmplat povestea aceea cu Nicuşor Dan, care într-un fel tot de la Dacian a plecat - care a avut o întâlnire cu Nicuşor şi nu s-au înţeles. Înţeleg acum că Dacian a vorbit şi cu PNL pe vremea aceea - am înţeles de la domnul Orban, care a făcut declaraţii. După care i-am spus: Haide, vino în USR, că avem nevoie de un lider. Între timp s-a ridicat Barna. Un lider care are ficat, care a fost peste tot, în fruntea maselor, ca să zic aşa. A fost în toată ţara, a condus 'Fără penali'. În timpul ăsta, Dacian - facem ONG, ne mai gândim. La un moment dat s-a creat între noi un fel de diferenţă de viteză foarte mare - nu pot să înţeleg de ce ne tot câcâim şi de ce tot aşteptăm", a declarat Cristian Ghinea. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne