Cel mai scund culturist din lume intră în "Guinness World Record" [video]

"Deşi statura noastră este mică, visele noastre trebuie să fie mari. Nu există nimic imposibil în lume."
Pratik Vitthal Mohite
Pratik Vitthal Mohite (screenshot tramite video Youtube)

Pratik Vitthal Mohite, rezident în Maharashtra, India, s-a născut cu mâinile şi picioarele foarte scurte. Medicii le-au spus părinţilor lui că s-ar putea să nu fie niciodată capabil să meargă sau să se mişte singur, că va avea nevoie de ajutor constant în viaţă.

Dar acum, la 25 de ani, Mohite este un bărbat care a fost inclus în Guinness World Record ca fiind cel mai scund culturist din lume.

Mohite a început să se antreneze la vârsta de 18 ani după ce l-a văzut pe unul dintre unchii săi făcând exerciţii. Acolo a fost nevoit să înfrunte privirile şi batjocura celorlalţi, dar acest lucru nu l-a doborât şi a respectat o rutină strictă care constă într-o alergare de 30 de minute dimineaţa şi două ore în sala de sport în fiecare seară.

“Când am început să fac exerciţii fizice, mulţi prieteni şi oameni din oraş m-au criticat şi mi-au spus 'nu vei fi în stare să faci asta'. Dar mi-am propus o provocare şi m-am forţat să o arăt lumii. Am continuat să mă antrenez şi să mă motivez pentru a obţine într-o zi un record mondial în culturism", a declarat Mohite în interviul acordat Guinness World Record.

Nu putea să ridice gantere

La început, el s-a confruntat cu o serie de complicaţii în timpul antrenamentelor. Nu putea să ridice gantere sau greutăţi mari, dar a depus mult efort şi cu perseverenţă a perfecţionat treptat modul în care se antrena.

Astăzi, nu numai că are titlul pentru care a muncit atât de mult, dar a participat la peste 40 de competiţii de culturism la nivel de district, de stat şi naţional. El spune că atunci când participă la aceste competiţii, ceilalţi culturişti sunt surprinşi să îl vadă, dar el nu le dă atenţie şi nu se lasă intimidat. El caută să îi inspire pe alţii care se confruntă cu dificultăţi similare.

“Deşi statura noastră este mică, visele noastre ar trebui să fie mari. Nu există nimic imposibil în lume. Dacă muncim din greu şi cu dăruire, putem face imposibilul posibil", a adăugat el.