CEO-ul Parler a fugit de acasă împreună cu familia din cauza ameninţărilor

Fondatorul şi CEO-ul companiei Parler, John Matze
Fondatorul şi CEO-ul companiei Parler, John Matze (Epoch Times)

CEO-ul companiei Parler s-a ascuns, împreună cu familia, după ce a primit ameninţări cu moartea, potrivit unui nou dosar în instanţă.

CEO-ul John Matze „a trebuit să-şi părăsească casa şi să se ascundă împreună cu familia după ce a primit ameninţări cu moartea şi încălcări invazive ale securităţii personale”, se afirmă în dosarul Parler vs. Amazon.

Parler a dat în judecată Amazon Web Services (AWS) după ce compania a refuzat să găzduiască în continuare platforma de socializare pe serverele sale. Ca urmare, Parler a devenit offline luni şi continuă să fie offline.

Amazon a cerut marţi instanţei să ascundă numele, titlurile posturilor şi descrierile angajaţilor din documentele instanţei.

„Redactarea informaţiilor de identificare a angajaţilor este necesară pentru a le proteja siguranţa şi securitatea şi pentru a preveni potenţialele hărţuiri”, a spus Amazon.

Plângerea a inclus capturi de ecran ale postărilor care păreau a fi din Parler, în care utilizatorii au ameninţat că vor comite acte de violenţă împotriva angajaţilor, directorilor şi facilităţilor Amazon.

Judecătoarea de district Barbara Rothstein a acceptat cererea Amazon. Ea a spus că AWS şi angajaţii săi „au demonstrat o îngrijorare întemeiată pentru siguranţa şi securitatea angajaţilor lor pe baza conţinutului ameninţător şi violent”.

Într-o nouă plângere depusă de Parler, avocaţii companiei au spus că angajaţii firmei au fost hărţuiţi şi ameninţaţi. „Mulţi angajaţi Parler suferă hărţuiri şi ostilitate, se tem pentru siguranţa lor şi a familiilor lor şi, în unele cazuri, au fugit din locuinţe pentru a scăpa de persecuţie”, a spus Parler, înainte de a sublinia că inclusiv CEO-ul companiei, John Matze, s-a ascuns.

„Recunoscând caracterul extrem de încărcat al acestei dispute publice şi polarizante, Parler doreşte să protejeze confidenţialitatea acelor angajaţi, indiferent dacă sunt de la Parler sau Amazon, ale căror nume sau informaţii personale apar în documente”, se arată în dosar.

Matze a declarat pentru Fox News săptămâna aceasta că a fost vizat de un grup de hackeri numit UGNazi.

„Mi-au publicat adresa, au ameninţat că vor intra pe uşa mea de la intrare”, a spus el.

Grupul nu a răspuns la o solicitare de informaţii.

Matze a spus că el şi familia lui s-au ascuns şi nu ştiu când se vor întoarce acasă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe