CFR anunţă: Din 1 iunie, vor fi repuse în circulaţie trenurile suspendate

Gara de Nord, trenuri şi călători
Gara de Nord, trenuri şi călători (Epoch Times România)

CFR Călători a anunţat, vineri, că de la 1 iunie va repune în circulaţie trenurile ce fuseseră suspendate temporar. Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul companiei, continuă procesul de repunere în circulaţie a trenurilor a căror circulaţie a fost temporar suspendată începând cu lunile martie şi aprilie 2020 în corelaţie cu măsurile de prevenire şi control a virusului SARS-CoV-2, emise de autorităţi.

„Primele trenuri au fost repuse în circulaţie, gradual, odată cu ieşirea din starea de urgenţă şi continuă cu data de 1 iunie 2020. Excepţie fac trenurile care nu au funcţie în această perioadă (ex: trenurile de navetă pentru elevi).

CFR Călători are ca prioritate mobilitatea cetăţenilor, asigurarea legăturilor interregionale şi regionale, dar şi protecţia şi securitatea călătorilor noştri şi a personalului propriu”, precizează CFR Călători.

Sursa citată recomandă călătorilor cumpărarea biletelor din timp, în vederea unei necesare predictibilităţi a cererii de transport, inclusiv a persoanelor care au abonamente şi autorizaţii, dar şi pentru a putea dimensiona cât mai bine capacitatea trenurilor la numărul de locuri solicitat.

„Începând cu data de 3 iunie 2020, cumpărarea cu anticipaţie a biletelor înainte de plecare, creşte de la 10 la 20 de zile. Recomandăm cumpărarea ONLINE a biletelor de tren pentru a evita aglomeraţia la ghişee/casele de bilete şi manipularea banilor în numerar. La ghişeu, este indicată efectuarea plăţii cu card bancar sau telefon, în punctele de vânzare unde este posibil acest lucru”, se mai arată în comunicat.

În acest context, CFR Călători recomandă pasagerilor să nu aleagă doar trenurile de la orele de vârf, având în vedere că majoritatea companiilor/instituţiilor au introdus programul decalat pentru angajaţi.

Totodată, din data de 3 iunie, CFR Călători va permite familiilor, persoanelor care locuiesc/lucrează împreună să ocupe locuri alăturate. Persoanele care nu fac parte din aceste categorii, vor cumpăra locuri distanţate.

Compania Naţională CFR avertizează că masca de protecţie la bordul trenurilor CFR Călători este obligatorie pe toată durata călătoriei şi va trebui să fie purtată corect, „astfel încât să vă acopere gura şi nasul”.

„CFR Călători este pregătită tehnic să repună în circulaţie trenurile şi în trafic internaţional. Operaţionalizarea acestei decizii este condiţionată de obţinerea acordului administraţiilor feroviare europene partenere”, mai precizează sursa citată.