Chicu şi-ar fi reparat drumul spre casă, care a devenit brusc obiect protejat de Serviciul Pază şi Protecţie de Stat

Casa prim-ministrului Ion Chicu
Casa prim-ministrului Ion Chicu (Captură Foto)

Prim-ministrul Ion Chicu şi-ar fi reparat drumul spre casă cu utilajele şi muncitori de la întreprinderea municipală EXDRUPO (Exploatarea drumurilor şi podurilor). Nu se cunoaşte cât au costat lucrările, cine a plătit pentru ele şi din care bani, întrucât atât premierul cât şi şeful întreprinderii EXDRUPO nu au răspuns la telefon pentru comentarii.

Reporterii TV8, prezenţi la faţa locului, au specificat că până în acest moment a fost aşternut doar rumeguş de asfalt, însă nu se cunoaşte dacă vor mai avea loc şi alte lucrări, întrucât după ce informaţia a apărut în presă, la faţa locului nu a mai fost văzut niciun muncitor.

De menţionat este, însă, faptul că lângă casa premierului veghează doi ofiţeri de la Serviciul Pază şi Protecţie de Stat (SPPS) care şi-au instalat şi o cabină, dar nici ei nu erau la curent cu dispariţia muncitorilor şi a utilajului.

Întrebaţi dacă ştiu unde sunt lucrătorii, unul din ofiţeri a răspuns: „Noi nu cunoaştem. Ne cerem scuze, dar filmarea se interzice, fiindcă este un obiect protejat”.

Mai mult decât atât, unii oameni care locuiesc în preajma casei premierului au menţionat că drumul a fost reparat recent, după ce Chicu a devenit prim-ministru.

„Acum face Chicu. A adus tractoare”, a declarat unul dintre vecini. Întrebat de unde ştie că Ion Chicu se ocupă de reparaţie, omul a afirmat că „a început de la poarta sa”. O altă vecină a specificat că lucrările au început câteva zile în urmă, dând de înţeles că totul a început după numirea lui Chicu în funcţia de premier.

Pe de altă parte, jurista primăriei orăşelului Durleşti, acolo unde îşi are casa premierul, a precizat că autoritatea publică locală nu a contractat nicio firmă care să repare drumuri prin localitate.

Sub protecţia anonimatului, surse din cadrul Primăriei Chişinău au precizat pentru TV8 că întreprinderea EXDRUPO ar fi semnat cu Ion Chicu un contract de prestări servicii pentru trei utilaje tehnice. Ulterior însă premierul nu a răspuns la telefon, după ce, cu o zi înainte, a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliştilor pe holul Guvernului.

În replică deputatul Blocului ACUM Sergiu Litvinenco a comentat pe pagina sa de Facebook, numind ceea ce se întâmplă „Drumuri bune 3? Nu. Drumuri bune pentru Chicu”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe