China a plasat comenzi masive de teste PCR la începutul lui mai 2019 - Nikkei

Noile descoperiri consolidează teoria că virusul ar fi apărut în luna mai.
Laboratorul P4 din campusul Institutului de  Virologie Wuhan din Wuhan, provincia centrală Hubei din China, pe 13 mai  2020
Laboratorul P4 din campusul Institutului de Virologie Wuhan din Wuhan, provincia centrală Hubei din China, pe 13 mai 2020 (Hector Retamal / AFP prin Getty Images)

Cu câteva luni înainte de apariţia primelor rapoarte oficiale despre focarul de virus din oraşul Wuhan, China, oficialii din provincia Hubei au plasat o comandă masivă pentru teste PCR, potrivit Nikkei, care citează un raport al unui grup de cercetători - care include şi foşti ofiţeri de informaţii - din SUA, Marea Britanie şi Australia.

Înregistrările de pe un site web care păstrează comenzile pentru achiziţii în sectorul public arată că aproximativ 67,4 milioane de yuani (10,5 milioane USD la ratele actuale) au fost cheltuite pentru testele de reacţie polimerazică în lanţ (PCR) începând din mai 2019 - aproape dublu faţă de totalul din 2018. „Datele lunare privind achiziţiile arată o creştere a comenzilor în luna mai, în special de la agenţiile de sănătate publică din China CDC şi de la Armata Populară de Eliberare”, potrivit raportului.

Citiți și COVID. Cercetătorii din Wuhan intenţionau să pulverizeze proteine spike modificate în populaţiile de lilieci folosind nanoparticule care penetrau pielea [Telegraph]

Datele pun din nou sub semnul întrebării varianta oficială a regimului comunist, conform căreia virusul ar fi apărut la sfârşitul anului 2019 infectând oamenii după ce a sărit bariera speciilor, infectând pangolinii - şi că originea focarului s-ar afla în piaţa de animale vii Huanan din Wuhan.

Testele PCR sunt utilizate pentru a detecta prezenţa unei anumite secvenţe genetice într-un eşantion şi au aplicaţii dincolo de testarea COVID-19. Dar raportul susţine că această creştere neobişnuită a volumului comenzilor de teste semnalează, cel mai probabil, apariţia unei noi boli care se răspândea în zona Wuhan.

Comenzile s-au dublat pentru universităţi, au crescut de cinci ori pentru Centrul chinez pentru controlul şi prevenirea bolilor şi de zece ori pentru oficiile de testare pe animale. Achiziţiile făcute de spitale au scăzut cu peste 10%, conform Nikkei.

Citiți și China a depublicat o bază de date cu virusuri de liliac în 12 septembrie 2019. OMS a muşamalizat aspecte importante ale anchetei originii pandemiei

„Suntem de părere că mărirea volumului comenzilor [de teste PCR, n.r.] din luna mai [2019, n.r.] sugerează că aceasta este cea mai timpurie dată la care ar fi început o posibilă infecţie de masă”, conchide raportul.

Achiziţiile au continuat să crească în perioada iulie - octombrie, în special de la Universitatea de Ştiinţă şi Tehnologie din Wuhan, care a cheltuit 8,92 milioane de yuani în 2019, o creştere de opt ori faţă de 2018.

Cercetătorii notează că universitatea, împreună cu spitalele locale şi autorităţile de sănătate publică, sunt primele care răspund la focarele de noi boli - şi că implicarea acestor grupuri este o dovadă circumstanţială că „mărirea volumului achiziţiilor a fost, cel mai probabil, legată de apariţia COVID -19 în provincia Hubei în 2019”.

„Considerăm, cu mare încredere, că pandemia a început mult mai devreme decât a informat China [Organizaţia Mondială a Sănătăţii] despre COVID-19.”

Citiți și The Intercept publică noi documente despre finanţarea, de către dr. Anthony Fauci, a programelor de generare a coronavirusurilor mutante de la Institutul Wuhan

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), China ar fi declarat că primul caz simptomatic a fost înregistrat pe 8 decembrie 2019 - totuşi serviciile de informaţii americane şi alte agenţii şi cercetători au susţinut că virusul circula mult mai devreme. În ciuda regulamentelor internaţionale la care a aderat formal, regimul chinez nu a avertizat niciodată OMS despre existenţa focarului, organizaţia globalistă trebuind să îşi caute singură datele şi să se alerteze, conform unui raport al Congresului SUA efectuat în timpul administraţiei Trump.

„Nu putem afirma cu siguranţă doar pe baza informaţiilor privitoare la achiziţiile publice”, a spus Akira Igata, profesor „invitat” la Tama Graduate School of Business din Tokyo, care a examinat aceste date în mod independent, „dar sunt informaţii care susţin puternic faptul că a existat o conştientizare a unui focar de virus în jurul zonei Wuhan cu câteva luni - sau chiar jumătate de an - înainte de acel decembrie".

„Acest raport ar putea oferi ţărilor o oportunitate de a face presiuni din nou asupra Chinei pentru informaţii”, a spus Igata, citat de Nikkei.

Citiți și China a intensificat campania de atacuri cibernetice asupra Australiei după ce guvernul acesteia a cerut anchetarea originii virusului Wuhan [Bloomberg]

Nikkei observă, de asemenea, că imaginile din satelit cu parcările din jurul spitalului Wuhan dezvăluie o „creştere bruscă a activităţii începând din august 2019”.

Noul raport pune în discuţie varianta oficială a regimului de la Beijing, care neagă puternic orice scurgere din laborator a virusului şi orice responsabilitate pentru generarea pandemiei.

Cu toate acestea regimul comunist a rămas opac, refuzând să transmită datele primare ale epidemiei din oraşul Wuhan, înregistrate la începutul focarului.

Citiți și Cercetător: Primele mostre de COVID de la pacienţi din Wuhan conţineau un alt virus, modificat genetic, similar cu unul trimis în China de un laborator canadian

„Nu a existat niciun schimb de date utilizabile din China cu privire la modul şi momentul în care a început COVID-19”, a declarat David Robinson, autor al raportului. „Transparenţa zero a alimentat o mulţime de ipoteze, teorii, dezinformări, precum şi suferinţe ale victimelor.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură