China cere “calm şi reţinere”, după ameninţările Coreei de Nord

“China le cere tuturor părţilor vizate să îşi păstreze calmul, să dea dovadă de reţinere şi să se abţină de la orice acţiune care ar putea agrava tensiunile”, a declarat Hua Chunying, purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei chineze, informează realitatea.net.

Coreea de Nord a anunţat vineri că va rupe acordurile de neagresiune cu Coreea de Sud şi că va întrerupe telefonul roşu dintre cele două ţări, la câteva ore după ce Consiliul de Securitate al ONU a votat noi sancţiuni împotriva Phenianului.

Regimul nord-coreean face de obicei anunţuri agresive la adresa Coreei de Sud şi a Statelor Unite, dar acesta şi-a intensificat retorica belicoasă în ultimele zile, în apropierea votului de la ONU şi a manevrelor militare comune între Washington şi Seul.

Coreea de Nord ameninţă cu un atac nuclear

Mai mult, Phenianul a anunţat că îşi rezervă dreptul de a lansa un atac nuclear preventiv, o declaraţie care stârneşte îngrijorarea vecinilor din Asua dar şi a Occidentului.

“Atât timp cât Statele Unite încearcă să declanşeze un război nuclear, forţele noastre armate revoluţionare îşi rezervă dreptul de a lansa un atac nuclear preventiv”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului nord-coreean de Externe, citat de agenţia oficială KCNA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe