China interzice accesul nevaccinaţilor în supermarketuri, şcoli, spitale, mijloace de transport şi alte locuri publice

Ofiţeri poliţiei paramalitare chineze se salută în faţa unui tablou al dictatorului Mao Zedong în Piaţa Tiananmen din Beijing,  China
Ofiţeri poliţiei paramalitare chineze se salută în faţa unui tablou al dictatorului Mao Zedong în Piaţa Tiananmen din Beijing, China (Kevin Frayer/Getty Images)

China va interzice accesul persoanelor nevaccinate împotriva Covid-19 în şcoli, spitale, parcuri, supermarketuri, mijloace de transport în comun şi alte locuri publice, transmite publicaţia Insider.

Măsura, anunţată la nivel local, va intra în vigoare la sfârşitul lunii iulie şi va fi adoptată în cel puţin 12 dintre cele 22 de provincii ale ţării.

Asemenea măsuri nepopulare sunt, de obicei, anunţate de guvernele locale, pentru a proteja imaginea autorităţilor centrale de la Beijing. Cu toate acestea, regimul comunist chinez menţine un control total asupra provinciilor în chestiuni-cheie - precum politica de vaccinare a populaţiei.

Citiți și OMS schimbă placa, susţine că virusul ar fi putut avea originea în laboratorul din Wuhan

Autorităţile locale chineze au mai anunţat că vor intensifica restricţiile asupra rezidenţilor care nu s-au imunizat împotriva virusului Wuhan şi le vor interzice acestora accesul în zeci de categorii de spaţii publice. Printre acestea se află şi cafenele, săli de fitness, benzinării şi bănci.

Vaccinarea anti-Covid este „o datorie şi o obligaţie” a fiecărui cetăţean, a avertizat un consiliu local.

Autorităţile din judeţul Tanghe din provincia Henan au anunţat că agenţiile sale guvernamentale nu vor mai plăti angajaţii dacă aceştia nu se vaccinează.

Citiți și Şeful MI5 atrage atenţia asupra pericolelor venite din partea agenţilor chinezi şi ruşi

Altele zone, în schimb, au impus interdicţii totale pentru nevaccinaţi, chiar dacă guvernul central de la Beijing nu a instituit vaccinarea obligatorie.

Reprezentanţi ai regimului comunist au afirmat în repetate rânduri că obiectivul guvernului central este o rată a imunizării împotriva virusului Wuhan de 80%.

Deşi datele nu pot fi verificate independent din cauza lipsei de transparenţă guvernamentală, regimul comunist afirmă că a produs până acum 1,4 miliarde de doze de vaccin anti-Covid, aproape suficient pentru a imuniza întreaga populaţie a ţării cu prima doză.

Totodată, China plănuieşte să crească gradul de vaccinare a populaţiei. Deşi programul de vaccinare din China a folosit preponderent vaccinuri produse de companiile Sinopharm şi Sinovac, autorităţile intenţionează să suplimenteze vaccinarea cu o doză adiţională de vaccin bazat pe tehnologia ARN mesager - dezvoltat de companiile Pfizer şi BioNTech.

Citiți și Ce face armata chineză cu datele genetice ale feţilor occidentali?

Nu este clar dacă amestecarea diverselor tehnologii are un efect benefic asupra gradului de imunizare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe