China sparge sistemul informatic al Ministerului Apărării din India

Un atac cibernetic asupra agenţiei oficiale de cercetare militară a Indiei a fost urmărit până la un server din provincia Guangdong, China.

Atacul împotriva Organizaţiei de cercetare şi dezvoltare în domeniul apărării (DRDO) a avut loc la începutul acestei luni. Experţii indieni de securitate au urmărit fişierele furate până la un server din Guangdong şi au găsit printre ele şi fişiere furate din Coreea de Sud, de la armata rusă şi din Statele Unite ale Americii, inclusiv departamentul de apărare naţională şi NASA.

Mii de dosare guvernamentale confidenţiale au fost compromise, cum ar fi informaţii secrete privind securitatea statului indian şi informaţii cu privire la rachetele sol-aer şi programele de radar ale Laboratorului de cercetare şi dezvoltare în domeniul apărării.

Expertul în drept cibernetic Pawan Duggal a spus că acest lucru ar trebui să fie "un semnal de alarmă pentru uriaşa naţiune indiană", a raportat site-ul Daily News and Analysis (DNA) din India.

"Atacul curent asupra serverelor de la DRDO este probabil cel mai mare tip de încălcare a securităţii cibernetice care s-a întâmplat în istoria jurisprudenţei privind securitatea cibernetică din ţara noastră", a adăugat Duggal. "Trebuie să realizăm că nu putem permite ca acest lucru să se întâmple din nou."

O echipă tehnică indiană a descoperit un fişier numit "armata politicii cibernetice", care a infectat sistemul DRDO prin e-mail.

Serverul chinez găzduia doar şase domenii, în ciuda potenţialului său de a găzdui peste 10.000, iar valoarea sa estimată era de aproape 27,8 milioane de dolari.

Acest incident a avut loc tocmai când atacurile cibernetice ale regimului chinez asupra infrastructurii corporative şi guvernamentale americane au primit o atenţie deosebită în presă, după recenta publicare a unui raport care a dezvăluit o amplă campanie de spionaj cibernetic, atribuită unei unităţi a Armatei de Eliberare a Poporului.

Preşedintele american Barack Obama a declarat că unele dintre atacurile chineze au fost "sponsorizate de stat", într-un interviu cu ABC News difuzat miercuri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe