China vrea să „purifice” internetul şi să creeze un mediu online „fericit şi paşnic”

Pe de altă parte, în Xinjiang regimul practică violul în grup ca metodă de reeducare
Matrix
Matrix (captură Youtube)

Administraţia pentru Securitate Cibernetică a Chinei a anunţat, marţi, o campanie de „purificare” a internetului, care va fi desfăşurată timp de o lună - menită să creeze un „mediu online sănătos, fericit şi paşnic”, transmite canalul american CNN.

Liderul comunist chinez Xi Jinping a înfiinţat agenţia în 2014 în mod oficial pentru a "proteja internetul şi securitatea datelor din China", deşi regimul comunist chinez desfăşoară constant operaţiuni masive de furturi de date şi spionaj electronic şi menţine un control foarte strict asupra informaţiei online, numeroase platforme occidentale fiind blocate în China.

Citiți și 8 martie? Violul în grup - arma preferată de tortură în lagărele Chinei comuniste

Momentul declanşării campaniei coincide şi cu debutul Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022, care vor începe pe 4 februarie, pe fondul existenţei mai multor focare de COVID, pe care autorităţile încearcă să le controleze prin carantine adesea brutale.

Conform agenţiei guvernamentale, paginile site-urilor media importante, listele de căutare, ferestrele pop-up şi alte pagini cu conţinut informativ trebuie gestionate cu atenţie pentru a prezenta „informaţii pozitive”.

Citiți și 100 de ani de crime odioase. Partidul Comunist Chinez la centenar

Autoritatea de reglementare a afirmat că va închide, de asemenea, site-urile care răspândesc „zvonuri online” şi va împiedica promovarea online a celebrităţilor „ilegale şi imorale”.

Alte comportamente „rele” vizate de autorităţile de reglementare includ opulenţa beizadelelor şi a cadrelor de Partid promovată pe internet, excesul de mâncare sau băutură, care au fost înfierate de liderul comunist Xi Jinping în 2020, când China a suferit o penurie de alimente, dar şi ghicitul în cărţi şi prezicerea viitorului.

Citiți și China doreşte să "rescrie" Biblia şi Coranul pentru a le alinia cu ideologia marxistă

În iunie anul trecut, agenţia de securitate cibernetică a lansat o campanie de curăţare a internetului care a vizat cultura „haotică” a fanilor celebrităţilor. O extindere ulterioară a reglementărilor s-a referit la industria divertismentului, deoarece autorităţile s-au angajat să elimine conţinutul „nesănătos” din programe, să interzică celebrităţile cu „politică incorectă” sau „stil efeminat” şi să cultive o atmosferă „patriotică”.

Citiți și Patru inimi primite în zece zile. Industria jafului de organe al Chinei comuniste merge înainte

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe