Chirtoacă despre revenirea lui Usatîi în RM: Rusia l-a trimis să consolideze stânga pro-rusă, cu Dodon sau în locul lui

Chirtoacă solicită noii guvernări tragerea la răspundere a tuturor, în caz contrar, „fel de fel de escroci, interlopi sau agenţi de influenţă ai Moscovei, vor deveni eroi şi vor trage Moldova spre Rusia”.
Renato Usatîi reţinut la vama Sculeni
Renato Usatîi reţinut la vama Sculeni (facebook.com / Dorin Chirtoacă)

„Liniştea a durat o zi. Cât de cinic totuşi, să vii din Rusia prin România”, scrie preşedintele partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, pe pagina sa de Facebook, în contextul reţinerii liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi, imediat ce a ajuns în Moldova.

Menţionând că agentul Rusiei ar fi intrat în Republica Moldova, în mod cinic, prin România, Chirtoacă a punctat că Rusia, l-a trimis pe Usatîi să consolideze stânga pro-rusă, cu Dodon sau în locul lui.

„Plahotniuc mi-a fabricat şi mie dosare penale, dar nu am fugit ca Usatîi, pentru că nu am avut şi nu am nimic de ascuns şi nici la zile de naştere, Plahotniuc nu m-a frecventat, la Usatîi, în schimb, a fost”, se mai arată în postarea lui Chirtoacă.

Acesta a mai specificat recent într-un interviu pentru radio Europa liberă că fărădelegile tuturor trebuie scoase la suprafaţă, doar aşa vor putea fi traşi la răspundere, dar şi discreditaţi. În caz contrar, fel de fel de escroci, interlopi sau agenţi de influenţă ai Moscovei, vor deveni eroi şi vor trage Moldova spre Rusia.

În opinia liderului liberal, în Moldova, 40% dintre cetăţeni sunt cu opţiuni pro-ruse, dar ei nu pot avea opţiuni pro-ilegale sau pro-criminale. Prin urmare dacă se reuşeşte demonstrarea faptelor ilegale în care sunt implicaţi unii sau alţii, „reuşim să-i demotivăm pe alegătorii pro-ruşi şi să-i mobilizăm pe cei pro-europeni”.

Rusia vrea să profite de pe urma acţiunilor întreprinse de moldoveni şi susţinute de UE şi SUA privind debarcarea regimului Plahotniuc, şi „treptat, să ne aducă sub regimul Putin”.

„Guvernul Sandu, prezentaţi toată informaţia care ţine de acuzaţiile aduse lui Usatîi, precum şi toţi ceilalţi, prezentaţi probe etc. Arătaţi societăţii cu adevărat cum stau lucrurile cu acest personaj: de la vagoanele luate de la CFM şi date în chirie prin Rusia, până la Gorbunţov etc.”, solicită Chirtoacă noii guvernări de la Chişinău.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe