Chirurg trimis în judecată pentru luare de mită. E acuzat că a luat bani de la pacienţi şi familiile acestora

Chirurgi operând
Chirurgi operând (Pixabay)

Un medic chirurg de la un spital din Timişoara a fost trimis în judecată pentru luare de mită. Acesta este acuzat că a primit importante sume de bani de la 26 de pacienţi sau de la aparţinători ai acestora, fără a fi îndreptăţit.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş, procurorii au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului M.O., aflat sub măsura preventivă a controlului judiciar, sub aspectul săvârşirii infracţiunii continuate de luare de mită (26 acte materiale), relatează Agerpres.

Anchetatorii susţin că, în perioada 18.03.2022 - 31.05.2022, inculpatul, în calitate de medic primar chirurg în cadrul unei unităţi spitaliceşti din municipiul Timişoara, în exercitarea atribuţiilor de serviciu şi în legătură cu acestea, ar fi primit importante sume de bani de la 26 pacienţi sau de la aparţinători ai acestora, aflaţi sub tratament sau supuşi unor intervenţii chirurgicale, fără a fi îndreptăţit la primirea unor sume suplimentare de bani faţă de cele decontate unităţii spitaliceşti de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Cauza va fi judecată de judecătorii de la Tribunalul Timiş.