Chişinău: A început colectarea de semnături pentru referendumul de demitere a lui Chirtoacă

Imediat ce au obţinut listele pentru colectarea semnăturilor în vederea organizării unui referendum pentru demiterea primarului general, Dorin Chirtoacă, socialiştii au şi început colectarea de semnături. Preşedintele Igor Dodon a fost prima persoană care a semnat.
Dorin Chirtoacă
Dorin Chirtoacă (Eugen Horoiu/Epoch Times)

După ce Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani, a eliberat de dimineaţă listele de semnături pentru Referendumul privind demisia Primarului General al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, socialiştii s-au organizat şi au instalat corturi în mai multe locuri pe bulevardul Ştefan cel Mare. Un cort de colectare a semnăturilor a fost instalat chiar în faţa primăriei Chişinău.

„Am semnat pentru referendumul de demisie a primarului general Dorin Chirtoacă. Sunt ferm convins că în acest an primarul general, Dorin Chirtoacă va pleca din funcţie. Eu cred că acesta este începutul nu doar de eliberare a Chişinăului de un primar incompetent, ci a Republicii Moldova de o majoritate parlamentară şi de un Guvern euro-unionist”, a declarat preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, fost lider PSRM, după ce şi-a pus primul semnătura pe listele pentru referendum.

Un cetăţean care trecea prin apropiere a mărturisit, conform privesc.eu, că nu a semnat şi nici nu va semna pentru demiterea lui Chirtoacă, menţionând că Chişinăul nu ar fi avut până acum un primar mai bun ca el.

„Nu am semnat pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă, pentru că sunt împotrivă, sunt cetăţean normal şi sunt român. Consider că Dorin Chirtoacă va rămâne primar, nu ne trebuie nouă socialişti, comunişti, etc. Noi vrem ca poporul să fie unit, dar ce se face aici sunt nişte lucruri murdare, pe care vrea Ciobanu (liderul PSRM în Consiliul Municipal) să le întemeieze cu Dodon. Dodon e un căţeluş care linge farfuriile lui Putin. Am gândit mereu că odată şi odată se vor termina comuniştii, socialiştii, etc., dar am ajuns la 65 de ani să înţeleg că noi nu putem scăpa de ei şi nu ne putem uni cu România”, a declarat un trecător.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe