Cîmpeanu, reacţie dură după închiderea şcolilor în Afumaţi: Ziua de vineri e cea de referinţă. Nu ne jucăm cu copiii

Sorin Cîmpeanu
Sorin Cîmpeanu (Epoch Times România)

UPDATE: Prefectul de Ilfov, Daniel Zamfir, a declarat, luni, că, începând de marţi, copiii din Afumaţi se vor întoarce la şcoală, fiind informaţi în acest sens directorii şcolilor şi grădiniţelor şi părinţii.

Elevii din localitate au făcut astăzi cursurile în format online.

* * *

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, la Digi24, că elevii din Afumaţi, judeţul Ilfov, vor merge la şcoală în format fizic, susţinând că decizia iniţială de închidere a şcolilor în acea localitate nu respectă ordinul comun al miniştrilor Sănătăţii şi Educaţiei.

Intervenţia lui Cîmpeanu a avut loc după ce Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a decis, duminică, trimiterea şcolilor şi grădiniţelor din Afumaţi în sistem online, ca urmare a faptului că rata de infectare a depăşit ieri pragul de 6 la mia de locuitori.

Totuşi, potrivit lui Cîmpeanu, acel ordin comun prevede că scenariile de funcţionare a şcolilor se actualizează săptămânal, cu referinţă la ziua de vineri, nu de duminică.

“Singurul act care reglementează funcţionarea şcolilor este acesta. Ordinul comun a făcut obiectul unei hotărâri CNSU, care este superior comisiilor judeţene pentru situaţii de urgenţă. Vineri, 13 localităţi au depăşit rata de 6 la mia de locuitori. Doar acestea 13 au bază legală pentru funcţionarea în online în această săptămână.

Orice altă localitate inclusă e o invenţie neavenită a autorităţilor locale, o încălcare a ordinului comun. Nu ne jucăm cu copiii, închide şcoala, deschide şcoala. Am luat legătura cu autorităţile ISJ Ilfov le-am cerut să remedieze rapid situaţia”, a precizat ministrul.

Totodată, oficialul a afirmat că le-a cerut tuturor inspectorilor să citească atent ordinul comun, să îl aplice şi “să nu se mai inventeze decizii pe lângă cadrul legal”.

“Ziua de vineri este singura zi de referinţă”, a conchis ministrul Educaţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne