Cinci moschei vandalizate în oraşul britanic Birmingham

Poliţia a lansat o investigaţie după ce o serie de moschei au fost atacate în oraşul britanic Birmingham. O unitate antitero cercetează incidentele.
Centrul Islamic Witton din Birmingham, Marea Britanie
Centrul Islamic Witton din Birmingham, Marea Britanie (Screenshot)

Cinci moschei din Birmingham, Marea Britanie, au fost ţinta unor atacuri în care ferestrele lor au fost sparte cu nişte ciocane în noaptea de miercuri spre joi, a declarat poliţia, care a precizat că este posibil ca atacurile să fi fost conectate, potrivit Deutsche Welle.

Imagini surprinse de camerele de securitate şi obţinute de Sky News au arătat cum o persoană îmbrăcată cu haine negre a folosit un ciocan pentru a sparge câteva ferestre ale Centrului Islamic Witton.

“Pentru moment nu cunoaştem care este motivul atacurilor de azi noapte”, a susţinut Dave Thompson de la poliţia regiunii West Midlands.

“Ceea ce pot spune este că forţa de poliţie şi o unitate antitero lucrează împreună pentru a-i găsi pe vinovaţi”, a adăugat Thompson.

Incidentele au avut loc la mai puţin de o săptămână după ce 50 de persoane au fost masacrate în două moschei din oraşul neozeelandez Christchurch.