Cine e omul din Monaco despre care DNA susţine că a fost intermediarul între Coldea şi afaceristul Hideg [G4Media]

Garduri în faţa la DNA (Epoch Times România)
Ana Ion
25.05.2024

Procurorii DNA arată în ordonanţa de inculpare din dosarul de trafic de influenţă că intermediarul prin care afaceristul Cătălin Hideg a ajuns să discute cu Florian Coldea este Bogdan Neidoni, care locuieşte în Monaco. Neidoni a fost şef în mai multe instituţii şi companii de stat, dar şi acţionar în firma de pază Neiguard, relatează G4Media.

Bogdan Neidoni a fost un bugetar "special" în perioada 2010-2017, după cum arată istoricul declaraţiilor sale de avere. Şi-a început cariera la stat în 2010 ca director general adjunct al Centrului Român pentru Promovarea Comerţului şi Investiţiilor Străine (CRPCIS), o instituţie subordonată guvernului Emil Boc.

În 2012, el a fost propulsat tot de guvernul PDL în funcţia de director adjunct al companiei cu capital de stat Teletrans, un "pui" al altei companii de stat, Transelectrica. În 2015 a devenit director general al Teletrans şi membru în Consiliul de Administraţie.

Prima menţionare publică a unei presupuse relaţii dintre Florian Coldea şi Bogdan Neidoni a apărut în cartea scrisă de Cristian Rizea, fostul politician PSD condamnat pentru corupţie şi care a încercat să scape de închisoare prin fuga în Republica Moldova.

În cartea sa, Rizea îl numea pe Neidon "săgeata lui Florian Coldea".

Gândul arată că Bogdan Neidoni ar fi fost angajat al SRI în perioada 1996-1997, după ce a absolvit Institutul Naţional de Informaţii, unde a fost coleg cu Coldea. El ar fi fiul fostului colonel SRI Petre Neidoni.

Mai multe detalii despre cazul Coldea aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor