Cine este românul care a strâns 250.000 de euro pentru ucraineni şi a ajuns direct pe front

Radu Hossu
Radu Hossu (Radu Hossu / Facebook)

Invazia militară abuzivă a Rusiei împotriva Ucrainei i-a schimbat viaţa şi lui Radu Hossu. Până pe 24 februarie, era preocupat de răfuielile din politica românească. După această dată, aproape toată atenţia sa a mers către refugiaţii ucraineni care ajungeau la Braşov, unde Radu Hossu este consilier al viceprimarului Flavia Boghiu, şi spre ceea ce se întâmplă pe frontul din ţara vecină.

Apoi, a ajuns chiar el pe frontul din Ucraina, în unele dintre cele mai periculoase zone. A dus ajutoare umanitare, dar şi echipamente pentru armata ucraineană.

Radu Hossu a explicat pentru Presshub ce l-a determinat să se implice direct în lupta ucrainenilor cu ruşii, a detaliat care a fost suma strânsă din donaţii de la români pentru ajutoare umanitare şi echipamente şi a povestit ce a trăit pe front, în localităţi ocupate până de curând de ruşi, precum Bahmut.

Cele mai importante declaraţii ale lui Radu Hossu

Suma adunată din donaţii nu o ştiu cu exactitate, dar estimez că depăşeşte 250.000 de euro.

Am livrat undeva la 12-13 maşini de transport persoane, 4 dube pentru transport marfă, căşti kevlar şi plăci balistice.

Eu am sosit acolo cu sute de pachete alimentare care conţineau mălai, făină de grâu, paste, conserve de carne, ciocolată etc, dar şi cu produse de igienă personală.

Sunt ONG-uri din România care au curajul să se ducă în zone foarte periculoase din Ucraina pentru a distribui aceste ajutoare.

În ceea ce priveşte imaginea vieţii din Bahmut, aş asocia-o cu Cernobîl. Este un oraş pustiu, dezolant, gri, ras de către artileria rusească. Oamenii trăiesc în beciuri. Nu au apă, curent, lumină.

Pentru a citi integral articolul intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne