Cioabă acuză un sabotaj după ce a obţinut doar 80 de voturi: "Nu au trecut pe buletin asul de treflă"

Dorin Cioabă
Dorin Cioabă (Facebook)

Dorin Cioabă, autointitulatul rege al romilor, a acuzat autorităţile locale de sabotaj, după ce a aflat că a obţinut doar 80 de voturi la alegerile de duminică. El susţine că Biroul Electoral Municipal nu a trecut în dreptul numelui său pe buletinele de vot „asul de treflă” - sigla Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa, astfel că susţinătorii săi, mulţi neştiutori de carte, nu au ştiut unde să pună ştampila pentru a-l vota.

”Mi-au contestat candidatura de două ori, în loc să-mi fac campanie electorală, eu am stat numai pe la Tribunal. Două contestaţii mi-au făcut cei de la Biroul Electoral Judeţean. Le-am câştigat pe amândouă, după care nu mi-au trecut însemnul electoral pe buletinele de vot. Nu au trecut pur şi simplu, eu nu am avut semn electoral. Deşi este înregistrat la nivel naţional, asul de treflă, simbolul nostru, nu a fost trecut la Sibiu. Doar avem dovada, avem fotografii ale buletinului. Acum, marea majoritate a oamenilor noştri nu ştiu carte şi caută semnul. Nu au găsit semnul”, explică situaţia Dorin Cioabă, citat de publicaţia Turnul Sfatului.

Pe de altă parte însă, Biroul Electoral Municipal susţine că Dorin Cioabă nu a avut consimţământul Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa, de a candida la alegerile locale, pe listele lor şi, implicit, pentru a folosi simbolul lor, ”asul de treflă”, pe buletinul de vot.

”Dânsul avea susţinerea Partidei Romilor Pro Europa, care este altceva cu Asociaţia Partida Romilor Pro Europa, organizaţie care este o asociaţie parlamentară şi are acest simbol electoral”, a explicat Adelaida Fulea pentru sursa citată.

Cioabă susţine că nu doreşte să ceară anularea alegerilor ci vrea să afle de ce a fost „sabotat” şi cine se face vinovat de asta.

”Nu ştiu de ce s-a întâmplat toată treaba asta, cine, ce a avut cu noi. Ce interes? Doar nu aveam eu şanse reale de a ajunge primar. Eu am vrut să candidez, aşa, că să fim şi noi în rândul partidelor care candidează, dar BEJ-ul încă de la început a fost împotrivă şi acum nu ne-au trecut semnul. Acum stau să mă gândesc, ce să fac? Să cer anularea alegerilor? Ar fi o tâmpenie să fac lucrul ăsta, să mai pun să mai meargă o dată sibienii să meargă la vot. Acum vreau să văd de ce au făcut asta, cine a greşit să recunoască, să zică - da domnule, suntem tâmpiţi”, a declarat „regele" romilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne