Ciolacu, derapaj la adresa premierului: "Pisicîţu" va trebui să ceară voie de la coaliţie înainte de a semna ceva

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (Epoch Times România)

Preşedinţele PSD, Marcel Ciolacu, a lansat un nou atac la adresa coaliţiei, în încercarea de a exploata politic impasul în care au intrat săptămâna trecută liderii partidelor aflate la guvernare, după ce premierul Florin Cîţu l-a demis din funcţia de ministru al Sănătăţii pe Vlad Voiculescu. Ciolacu susţine că săptămâna trecută ar fi fost "cea mai neagră săptămâna din guvernarea coaliţiei" şi l-a ironizat pe şeful Executivului ale cărui prerogative, susţine şeful PSD-ului, "au fost schimbate cu un acord al unei coaliţii".

"Suntem la capătul celei mai negre săptămâni din guvernarea coaliţiei – mai nou – a morţii. Am avut cel mai mare număr de decese Covid de la începutul pandemiei. Mai mult, din cauza acestei absurde crize politice, românii au plătit şi economic: avem cea mai mare creştere a euro şi cea mai mare datorie publică din ultimii 30 de ani. În această săptămână, România a fost singura ţară care a rămas fără ministru al Sănătăţii în plină pandemie, când spitalele şi secţiile ATI au rămas fără bani", a declarat liderul social-democraţilor.

Din discursul lui Ciolacu nu au lipsit ironiile şi remarcile acide, acesta afirmând că a fost vorba despre o "criză de pubertate politică", în urma căreia ar fi survenit o "singură schimbare notabilă" - aceea că premierul trebuie "să ceară voie" de la coaliţie "înainte de a semna ceva".

"A fost, de fapt, o criză de pubertate politică. Am avut de-a face cu nişte partide politice imature care au pus orgoliile personale mai presus decât interesele românilor şi ale companiilor româneşti. Singura schimbare notabilă a fost faptul că prerogativele conferite de Constituţie prim-ministrului au fost schimbate cu un acord al unei coaliţii. Cu alte cuvinte, din acest moment, aşa-zisul prim-ministru Cîţu a devenit 'Pisicîţu', pentru că înainte de a semna ceva va trebui să răsfoiască acordul coaliţiei să vadă dacă are voie sau nu are voie! În cazul în care nu are voie, va trebui să sune toţi preşedinţii de partid din coaliţie să îi roage frumos să îi dea voie să semneze", a comentat vădit ironic Marcel Ciolacu.

Totodată, şeful PSD declară că există şi "un lucru bun" în această criză, şi anume faptul că Vlad Voiculescu nu mai este ministrul Sănătăţii.

"Ar fi putut face acest lucru de la prima moţiune simplă depusă de Partidul Social-Democrat, nu să aştepte să se creeze acest dezastru plătit de unii români cu viaţa ca să vină această demitere. Noul ministru al Sănătăţii este normal să se bucure de prezumţia bunelor intenţii, dar este obligatoriu să îndrepte şi să repare urgent toate tâmpeniile făcute de către Vlad Voiculescu", a adăugat social-democratul.