Ciolacu vrea o mare alianţă PSD-ALDE-Pro România care să preia controlul Palatului Victoria

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (Epoch Times România)

Preşedintele interimar al social-democraţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, într-o intervenţie la Antena 3, că susţine o alianţă PSD-ALDE-Pro România, însă o decizie în acest sens trebuie luată de către partid.

"Categoric. E important ca noi să nu ne îndepărtăm de agenda cetăţeanului, pentru că lumea este înspăimântată de criza economică mai mult decât de pandemie", a precizat Ciolacu, citat de b1.ro, însă a subliniat că aceasta este opinia sa şi nu exprimă o decizie a partidului.

În acelaşi timp, liderul PSD a subliniat că o eventuală preluare a guvernării de către PSD în alianţă cu partidele conduse de Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu trebuie să fie însoţită de un program clar de guvernare centrat pe măsurile de relansare a economiei după pandemie.

"Am avut discuţii cu domnul Tăriceanu şi cu domnul Ponta. Este adevărat, mai plăcută cu domnul Tăriceanu. Sunt nişte excese din partea domnului Ponta, i-am spus că nu este normal, având în vedere şi trecutul comun, să fie făcute anumite afirmaţii, atacuri împotriva membrilor sau PSD, partid care l-a făcut premier şi i-a oferit posibilitatea de a candida la prezidenţiale. Să ne facem că uitam trecutul din PSD? Eu nu o să mai accept atacuri. Am încheiat, totuşi, conversaţia într-o notă optimistă", a afirmat Ciolacu.

La rândul său, Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a admis că au existat discuţii între PSD, ALDE şi Pro România pentru a forma fie o alianţă politică, fie una electorală, fie ambele, atât pentru alegerile locale, unde va candida pentru un nou mandat de edil, cât şi la cele parlamentare. Cu toate acestea, spune ea, discuţiile s-au oprit odată cu pandemia de coronavirus.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne