Cioloş, despre o eventuală guvernare PSD: Ar fi un pericol pentru România

O guvernare populistă, bazată pe minciună şi pe calcule nerealiste ale bugetului ar fi un pericol pentru ţară, consideră Cioloş.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (Florin Chirila/Epoch Times)

Vorbind despre o eventuală guvernare a PSD în cadrul unui interviu acordat News.ro, premierul Cioloş susţine că ar fi un pericol pentru România să aibă o guvernare populistă, care să se bazeze pe minciună.

”Eu cred că ar fi un pericol pentru România, în primul rând, să avem o guvernare populistă, o guvernare care să se bazeze pe minciună sau să se bazeze pe calcule nerealiste ale bugetului, care să pună presiune pe buget şi pe deficitul bugetar fără să stimuleze crearea de locuri de muncă şi dezvoltarea economică şi creşterea economică sustenabilă, o guvernare care să vină cu o abordare naţionalistă şi care să creeze teamă şi ură în rândul oamenilor vizavi de străini, vizavi de Uniunea Europeană. Cred că da, ăsta ar fi un pericol pentru România, care altfel e pe un trend pozitiv, aş spune eu, de dezvoltare, inclusiv economică”, a apreciat premierul Dacian Cioloş.

În cadrul aceluiaşi interviu, premierul a comentat şi proiectul de buget prezentat de Liviu Dragnea, opinând ca acesta este nesustenabil căci nu pot fi şi crescute şi veniturile, şi tăiate taxele, şi păstrat deficitul bugetar sub 3%.

Reamintim că Cioloş a declarat joi seara şi la Realitatea TV că proeictul de buget al social democraţilor "merge pe aceeaşi linie a minciunilor, exagerărilor şi a luatului feţei electoratului cu cifre impresionante, dar care care nu au susţinere."

"Nici ei nu au dat foarte multe detalii care să ne permită să avem o analiză coerentă a bugetului. Observ că merg pe cifre nerealiste, pe o creştere economică de 5,5%, faţă de 4,8%, cât o să avem anul acesta, iar Comisia Europeană estimează că vom avea o creştere de 3,9% în România. Noi, la Ministerul de Finanţe, mergem de 4,2-4,3% din PIB. Deci 5,5% este nerealist. Dacă porneşti de la creşterea asta să spui că vei avea venituri mari să le pui în cheltuieli, asta înseamnă lipsă de responsabilitate'', a comentat Cioloş proiectul de buget prezentat de Liviu Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne