"Cioloş fiul lui Soros" devine "Soros vinovat de Colectiv, Guvernul să răspundă" - ActiveWatch acuză manipulări

ActiveWatch, organizaţie de drepturile omului care militează pentru comunicarea liberă în interes public, avertizează că la România TV are loc o operaţiune de manipulare, încercându-se (din nou) asocierea premierului cu Soros care ar fi, mai nou, implicat în incendiul de la Colectiv.
George Soros, preşedintele Soros Fund Management şi al fundaţiei cu acelaşi nume, 24 septembrie 2011
George Soros, preşedintele Soros Fund Management şi al fundaţiei cu acelaşi nume, 24 septembrie 2011 (BRENDAN SMIALOWSKI / AFP / Getty Images)

ActiveWatch avertizează asupra unei "operaţiuni de manipulare în desfăşurare" la România Tv. Potrivit organizaţiei, postul TV difuzează un filmuleţ în care se vorbeşte despre implicarea lui Soros - devenit leit- motiv în campania electorală - în incendiul de la Colectiv. Desigur, filmul ţinteşte în mod cu totul convenabil spre guvern, asta în condiţiile în care Cioloş este locomotiva electorală a PNL.

"Operaţiune de manipulare în desfăşurare la România TV. Postul de televiziune difuzează un filmuleţ asumat, chipurile, de gruparea Anonymous. Filmuleţul vorbeşte despre implicarea lui George Soros în incendiul de la Colectiv. În mod convenabil, „Anonymous” dă Guvernului un termen de 10 zile ca să spună tot adevărul despre ce s-a întâmplat în clubul Colectiv. Adică este posibil să apară nişte „informaţii” după alegerile de duminică. Scenariul este comentat de nişte persoane: Monica Tatoiu, Mirel Curea, Mircea Dogaru şi Florin Chilian. Până acum nu a fost solicitat niciun punct de vedere oficial. Atenţie la fumigenele de campanie! #alegeriparlamentare2016, #parlamentare2016, #monitorizareAW, #colectiv", scriu cei de la ActiveWatch pe Facebook.

Reamintim că în actuala campanie electorală s-a mers până la a se susţine că Dacian Cioloş este fiul nelegitim al lui Soros, miliardarul american fiind portretizat drept un fel de geniu al răului care ar urmări distrugerea României, prin premier şi prin USR. De altfel, liderul USR, Nicuşor Dan, i-a dat în judecată pe Victor Ponta şi pe Sebastian Ghiţă - fondatorul România TV - pentru "repetatele calomnii" în privinţa legăturii cu George Soros.