Cioloş: Oricine îşi va asuma guvernarea în următoarele săptămâni şi luni va face un sacrificiu

Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (Epoch Times România)

Premierul desemnat Dacian Cioloş a afirmat, miercuri seara, că îşi ia foarte în serios mandatul primit de la preşedintele Klaus Iohannis şi a precizat că oricine va guverna în perioada următoare "va face sacrificii", în contextul în care situaţia politică este instabilă, iar cea medicală este dezastruoasă.

În acest sens, preşedintele USR a precizat că aşteaptă răspunsul liderilor "foştilor parteneri" pentru a vedea dacă se va putea reforma coaliţia.

"Foarte multe emoţii în aceste momente, nume peste nume, declaraţii şi întrebări care ţin mai degrabă de un 'reality show' decât de o situaţie care implică mult echilibru şi urgenţă. Foştii noştri parteneri m-au rugat să aştept până mâine pentru a vedea dacă partidele lor sunt de acord sau nu să reformăm coaliţia. Am decis să aştept până vineri. Nu avem prea mult timp la dispoziţie, dar am decis să aştept, pentru ca un eventual guvern susţinut de Coaliţie ar fi cel mai bun lucru acum.

În rest, nu mă joc cu mandatul primit de la preşedintele României, aşa cum nu mă joc atunci când discutăm despre lunile care urmează.Situaţia politică este instabilă, situaţia economică se degradează, situaţia medicală este dezastruoasă. Şi, cu toate acestea, primesc întrebări peste întrebări despre jocurile politice care fascinează pe toată lumea în aceste momente. Nu cad pradă disonanţei şi am răbdare, pentru că în această perioadă trebuie ca cineva să aibă calmul necesar rezolvării unei crize", a scris Cioloş pe Facebook

Fostul premier tehnocrat a subliniat însă că oricine va guverna România în următoarele luni "va face un sacrificiu", întrucât va fi o perioadă foarte grea.

"Mi-aş dori să terminăm acest balet al divertismentului politic în care persoanele sunt mai importante decât rezultatul. Nu cer nimănui sacrificii politice, dar sper că încă suntem suficienţi oameni maturi care să ştie că soluţiile implică renunţare, poate o formă de sacrificiu, dar şi diplomaţie. Avem un început de negociere şi vă rog pe toţi, cetăţeni sau oameni de presă, analişti politic sau simpli pasionaţi de jocul politic, să înţelegeţi că de rezultatul din aceste zile depinde viaţa multor cetăţeni ai României.

Am fost azi întrebat şi dacă am impresia că aş putea fi un premier de sacrificiu. Răspunsul meu e simplu: da, oricine îşi va asuma guvernarea în următoarele săptămâni şi luni va face un sacrificiu. Partidul care îşi asumă guvernarea în următoarele luni oricum face un sacrificiu, pentru că va fi o perioadă foarte grea. Mai mare sacrificiu decât cel de a guverna în această perioadă, din punct de vedere politic, nu cred că există. Nouă nu ne e teamă de acest lucru", a conchis Dacian Cioloş.