Cioloş, replică acidă pentru liberalii care susţin că din cauza USR au ajuns ei în braţele PSD-ului

Dacian Cioloş
Dacian Cioloş

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, le-a dat o replică acidă, joi, la scurt timp după învestirea Guvernului PNL, liberalilor care dau vina pe partidul său pentru alianţa cu PSD-ul lui Marcel Ciolacu.

Reporter: Aţi vorbit de "o monstruoasă coaliţie", astăzi s-a votat Guvernul în Parlament. În timp ce dumneavoastră vorbiţi despre "o monstruoasă coaliţie", voci din PNL vă acuză, pe cei din conducerea USR, de naşterea acestei coaliţii, ştiţi narativul "dacă USR ar fi numit un alt ministru în locul lui Stelian Ion, dacă USR alegea să meargă în continuare la guvernare în loc să iasă şi erau mai flexibili noi nu ajungeam în braţele PSD-ului". Cum comentaţi aceste acuzaţii?

Cioloş: Sigur, dacă USR-ul făcea şi dregea, PNL-ul îşi putea vedea de treabă, să arunce la coş reformele, să împartă banii statului către primari şi USR-ul trebuia să stea, să tacă din gură acolo, să mai propună încă un ministru care să fie aruncat pe geam şi încă unul şi să stea să se plângă ca să treacă un an, doi, trei, patru, şi să vină apoi să se plângă că a fost la Guvern alături de cei care au promis în campanie reforme şi de fapt şi-au făcut treburile lor interne şi n-au putut nimic să facă.

Nu! USR, oamenii din USR au intrat în politică să facă politică, nu să fie făcuţi de alţii. Şi asta, dacă nu au înţeles cei de la PNL, o parte dintre cei de la PNL, de la început, cred că au înţeles acum, cum stau lucrurile. Ei sunt cei care s-au aruncat în braţele PSD-ului, ei nu au negociat nimic cu USR din septembrie încoace, nimic nu a fost negociat cu USR. Nu au vrut să negocieze.

Eu am fost la sediul lor în Modrogan când am fost desemnat premier, nu au vrut să negocieze nimic. L-au trimis apoi pe Ciucă fără mandat la noi şi Ciucă a fost foarte sincer şi ne-a spus că nu are mandat să negocieze refacerea unei coaliţii. Au supus la vot apoi în Biroul Politic un mandat de negociere cu PSD şi nu cu USR, pentru ca astăzi să dea vina pentru degringolada lor din partid, pentru faptul că s-au aruncat în braţele PSD-ului, să dea vina pe alţii.

Reporter: Aţi antamat discuţii cu domnul Ludovic Orban sau intenţionaţi să deschideţi o linie de dialog?

Cioloş: Încă o dată - aşteptăm să vedem cum se vor defini aceste grupări, vorbiţi de domnul Orban, de cei care au mers cu dânsul, dar mai sunt şi în PNL oameni care am văzut că au vociferat în această perioadă, oameni care sunt dezorientaţi de deciziile pe care le-a luat conducerea PNL, de ceea ce se întâmplă şi se va întâmpla în zilele următoare, şi eu cred că în zilele, săptămânile următoare apele se vor aşeza, se vor decanta, şi vom vedea mai clar cine în ce direcţie vrea să meargă.

Pentru USR, lucrurile sunt foarte clare, şi de asta am vrut să le spun încă de astăzi, aţi văzut şi intervenţiile colegilor noştri din Parlament, de astăzi. USR se poziţionează foarte clar ca o forţă politică de opoziţie şi care susţine o viziune modernizatoare pentru România ca o alternativă la partidele vechi, prăfuite care ştiu doar să mulgă statul de resurse.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne