Ciprian Ciucu, dezvăluire despre cum a rupt după doar o zi un protocol de susţinere cu Orban

Ciprian Ciucu
Ciprian Ciucu

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a afirmat joi, într-un interviu pentru G4Media.ro, că vrea postul de preşedinte al PNL Bucureşti pentru a dinamiza reformele din Capitală şi pentru a-l sprijini pe Nicuşor Dan la Primăria Generală. Ciucu dezvăluie că a renunţat după doar o zi la un protocol de colaborare cu Ludovic Orban pentru că nu a vrut să fie un lider decorativ de filială.

Ciprian Ciucu menţionează că e "prematură" orice discuţie despre o candidatură la Primăria Generală şi că principalele sale preocupări sunt primăria de sector şi întărirea echipei lui Nicuşor Dan. În plus, el cere unitate în PNL Bucureşti, spunând că alegerile din filială de sâmbătă, 24 iulie, nu reprezintă o alegere între Florin Cîţu şi Ludovic Orban.

Întrebat despre negocierile lui Cîţu cu primarii aduşi cu autocarele la Guvern, edilul Sectorului 6 declară că "dacă pentru a obţine scopuri politice se folosesc resurse publice, nu e ok, dar nu sunt sigur că se va întâmpla asta. Nu cred că aşa se face politică şi că premierul Florin Cîţu, aşa cum îl ştiu eu, face aşa politică".

În ceea ce priveşte priorităţile pentru Capitală, Ciprian Ciucu afirmă că e nevoie de o lege a Bucureştiului care să stabilească competenţele primăriei generale şi ale primăriilor de sector, apoi de o nouă paradigmă de colaborare cu localităţile limitrofe. În plus, el cere de la Guvern şi Parlament legi care să permită autorităţilor locale combaterea a două fenomene care au luat amploare: parcarea ilegală şi comerţul neautorizat cu produse alimentare, care pun în pericol cetăţenii.

Interviul integral cu Ciprian Ciucu aici.