Circuitele profesioniste de tenis, ATP (masculin) şi WTA (feminin) din China au fost anulate

'Cu inima grea anunţăm că turneele ATP nu se vor disputa anul acesta în China. Respectăm decizia guvernului chinez de a face ce e mai bine pentru ţară, ca răspuns la o situaţie globală fără precedent', a transmis preşedintele ATP, italianul Andrea Gaudenzi.
(WIMBLEDON/twitter)

Administraţia generală a sportului din China (GAS), a publicat acum câteva zile un document în care detalia măsurile ce vor fi luate în acest an contra pandemiei de coronavirus, măsuri ce pot afecta interesele WTA în această ţară.

În urma acelui comunicat, Women’s Professional Tennis anunţase că nu va renunţa la turneele din China, acestea urmând a fi programate să aibă loc în această toamnă, printre acestea numărându-se inclusiv Turneul Campioanelor de la Shenzhen, care ar fi trebuit să aibă loc între octombrie şi noiembrie.

WTA a precizat atunci că decizia celui mai înalt organism sportiv din China nu reprezintă răspunsul final al autorităţilor, aceasta urmând însă să fie luată până la sfârşitul acestei luni.

Astfel, răspunsul autorităţilor chineze care s-a lăsat aşteptat până astăzi a fost de a anula toate evenimentele sportive internaţionale de pe teritoriul ţării din cauza pandemiei de coronavirus cauzată de virusul Wuhan, relatează Reuters.

''Suntem extrem de dezamăgiţi că evenimentele de clasă mondială din China nu vor avea loc anul acesta'', a declarat directorul executiv al WTA, Steve Simon.

Şapte turnee, printre care şi Turneul Campioanelor de la Shenzhen, făceau parte din planurile organizatorice ale organizaţiei principale care se ocupă cu turneele şi circuitele profesioniste de tenis feminin la nivel mondial.

ATP a anulat la rândul său patru competiţii, Shanghai Masters, singurul Masters 1.000 din Asia, China Open de la Beijing, un eveniment ATP 500, precum şi turneele de la Chengdu şi Zhuhai, turnee ATP 250.

'Cu inima grea anunţăm că turneele ATP nu se vor disputa anul acesta în China. Respectăm decizia guvernului chinez de a face ce e mai bine pentru ţară, ca răspuns la o situaţie globală fără precedent', a transmis preşedintele ATP, fostul tenisman Andrea Gaudenzi.