Cîţu: Bugetarii să muncească fără vouchere, tichete de vacanţă şi pensii speciale / Olguţa Vasilescu iese la atac

Florin Cîţu (Senator PNL),
Florin Cîţu (Senator PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Liderul senatorilor PNL Florin Cîţu a afirmat, într-o postare pe pagina sa de socializare, că salariile bugetarilor sunt de două ori mai mari decât cele din sectorul privat, în plus, mai primesc tichete de vacanţă, sporuri, zile libere şi pensii speciale, „o discriminare” care trebuie să dispară din societatea românească.

„Vine momentul adevărului! În medie salariile nete ale bugetarilor sunt duble faţă de cele din sectorul privat. DUBLE! Dar comparaţia nu este corectă. Nu surprinde toate informaţiile. Bugetarii primesc tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, zile libere şi cel mai important siguranţa că indiferent de cât prost îşi fac meseria nu pot fi concediaţi. Tot ce primesc în plus bugetarii este susţinut de taxe plătite de privaţi. Este clar că bugetarii sunt privilegiaţii societăţii. Fără niciun dubiu. Trebuie să avem curajul să recunoaştem TOŢI acest lucru. Restul românilor, din ţară şi din străinătate, muncesc pentru ca bugetarii să trăiască bine, chiar dacă majoritatea sunt praf la locul de muncă. (Există o parte dintre bugetarii care merită fiecare leu pe care îl primesc. Ei sunt singurii care rămân în guvernarea liberală.) O discriminare nenorocită care trebuie să dispară din societate. Ajunge!!!”, a afirmat liderul PNL.

Florin Cîţu a prezentat două soluţii în acest sens. Una ar fi ca bugetarii să plătească taxe mai mari pe venit decât cei din mediul privat, soluţie pe care liberalul nu o consideră optimă, iar alta ar fi ca bugetarii să accepte să muncească fără sporuri, pensii speciale sau vouchere.

„Sunt două soluţii pentru a elimina acesta discriminare promovată şi susţinută de guvernele socialiste. Dacă bugetarii vor să-şi păstreze aceste beneficii atunci trebuie să accepte să plătească taxe mai mari pe venit decât cei din sectorul privat. Nu este o soluţie optimă. Taxele distorsionează comportamentul şi am avea alte probleme neprevăzute. Ar funcţiona doar în cazul pensiilor speciale şi al veniturilor din prezenţă în diferite consilii de administraţie - adică taxarea sinecurilor. Rămâne această soluţie. Bugetarii trebuie să accepte să muncească fără vouchere, tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, pensii speciale şi mai ales trebuie să accepte să fie concediaţi atunci când nu-şi fac treaba. A lucra în sectorul public nu trebuie să mai arate ca un premiu. Ca şi cum cel care ajunge acolo a câştigat la loterie şi este aranjat pe viaţă. Este inadmisibil să dai şpagă să lucrezi în sectorul public când economia privată importă forţă de muncă din exterior!”, a argumentat liderul senatorilor PNL.

Totodată, liderul liberal avertizează asupra faptului că CNSP (Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză - n.r.) încă nu a publicat estimările de vară deşi avem o rectificare bugetară.

„Trebuiau publicate în iulie. Sigur şi-au încasat salariile. Le-au încasat şi atunci când NU au făcut studiu de impact pentru legea salarizării, legea pensiilor, OUG 114 etc. Curtea de Conturi nu a investigat execuţia bugetară de anul trecut, nici pe cea de acum doi ani şi nu dă semne că vrea să investigheze această rectificare bugetară. Dar salariile le primesc. La fel şi pensiile speciale. ANAF… trebuie restructurat din temelii. Zilnic primesc de la cetăţeni exemple de abuzuri ale funcţionarilor ANAF. Abuzuri pentru care aceştia nu plătesc niciodată”, a acuzat Cîţu.

Senatorul PNL a opinat că multe instituţii de stat ar trebui reformate, întrucât nu îşi îndeplinesc sarcina de a-i proteja pe români.

„CNSP, ASF, ANAF, Curtea de Conturi, MAI, CNAS etc.. instituţii care ar fi trebuit să-i protejeze pe români de ABUZURILE infractorilor de la PSD ALDE nu-şi fac treaba. Dar primesc salarii, sinecuri şi pensii speciale. AJUNGE! Vine curăţenia de primăvară”, a afirmat liderul PNL.

În replică la afirmaţiile senatorului PNL, fostul ministru al Muncii Lia Olguţa Vasilescu i-a ironizat pe liberali pe Facebook:

„Păi, zic să îi votaţi masiv! Că vă promit doar de-ale ‘bune’... Ce o să-l mai plângeţi pe Băsescu! Da! Pe Băsescu! Ăştia sunt mai răi şi mai fomişti ca el... Guvernul PSD o să vi se pară fantastic şi de neînchipuit!”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne