Cîţu îl pune la punct pe Orban. Sugerează că şeful lui vinde gogoşi înainte de Congres

Florin Citu - gov.ro
Florin Citu - gov.ro (Epoch Times România)

Întrebat joi de presă dacă va exista un Program Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) 3 - program pentru fidelizarea primarilor înfiinţat de Liviu Dragnea şi pe care acum Ludovic Orban vrea să îl continue -, premierul Florin Cîţu a dat o replică acidă, dând de înţeles că Orban a lansat propuneri fără acoperire.

„Eu vă spun acum că atunci când anunţi un program e bine să anunţi şi sursa de finanţare. Că aşa putem cu toţii să anunţăm toţi programe. Eu v-am prezentat dumneavoastră ceea ce vreau eu să fac. După o analiză în detaliu, a modului în care au fost investiţi banii în ultimii ani de zile. Banii au fost investiţi în infrastructură, dar au ocolit drumurile judeţene şi comunale.

Pentru acestea şi sunt, e adevărat, la CNI depuse foarte multe proiecte, (...) trebuie să găsesc sursa de finanţare şi voi găsi sursa de finanţare, pentru acele comunităţi care au fost ocolite în aceşti ani vom găsi resursele pentru aceste comunităţi, dar eu vreau să mai pun o condiţie. Să aibă prioritate acele comunităţi pentru că trebuie să premiem acei primari care au rezultate, care au canalizare şi apă.

Dar bineînţeles, doar prioritizare. Toate localităţile care au fost ocolite, n-au avut bani, să poată avea şi drumuri. Infrastructura e cheia, uitaţi-vă ce s-a întâmplat că am tot întârziat cu drumul Craiova-Piteşti, dezvoltarea Ford a fost întârziată de acest lucru, au investit pe baza unei promisiuni, guvernele anterioare nu au făcut ce s-a promis iar zona asta din România nu s-a dezvoltat cum trebuia să se dezvolte. Nu ştiu despre acel program de care vorbeşte dl Orban... ”, a declarat Florin Cîţu.

Reamintim că liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri că este necesară lansarea unui nou Program Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), varianta a 3-a, pe motiv că de acest program au nevoie comunităţile locale. Când i s-a atras atenţia că PNDL a fost înfiinţat de fostul lider PSD Liviu Dragnea, care l-a folosit pentru a ţine sub control politic primarii, Orban a replicat că, tocmai din acest motiv, trebuie făcută o dezbatere publică referitoare la modul de alocare a fondurilor.