Cîţu, întrebat dacă ar fi de acord să revină Voiculescu pe o poziţie de consilier: Din ce am aflat, e în vacanţă

Florin Cîţu
Florin Cîţu (Screenshot)

Premierul Florin Cîţu a declarat, miercuri, în legătură cu scenariul unei reveniri a fostului ministru Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătăţii în poziţia de consilier onorific, că, din ceea ce ştie la această oră, fostul ministru “este în vacanţă”.

“Din ce am aflat, [Vlad Voiculescu – n.r.] este în vacanţă în perioada următoare. Deci nu cred că se pune problema”, a precizat premierul, întrebat dacă ar fi de acord cu numirea lui Voiculescu în funcţia de consilier onorific al noului ministru al Sănătăţii.

Remarcile lui Florin Cîţu vin în contextul în care, potrivit unor surse politice citate de Digi24, după discuţiile din Coaliţie, în care partenerii politici au ajuns la un acord privind funcţionarea pe mai departe a relaţiilor dintre premier, miniştri şi partidele politice, Vlad Voiculescu ar fi fost “retras” din spaţiul public pentru următoarea perioadă, la solicitarea premierului şi a celor din PNL.

Totodată, surse liberale au afirmat că partenerilor din USR PLUS li s-a cerut ca Voiculescu să se oprească din a mai face declaraţii care să afecteze credibilitatea Guvernului, a Ministerului Sănătăţii sau a campaniei de vaccinare anti-Covid. Reamintim că, după ce a fost demis, Vlad Voiculescu a avut o serie de apariţii publice în care a declarat că numărul deceselor Covid nu este raportat corect.

Mai mult, premierul Cîţu le-ar fi transmis partenerilor din USR PLUS că o va accepta pe Ioana Mihăilă la şefia Ministerul Sănătăţii cu condiţia ca Voiculescu să nu revină în minister, nici măcar pe o funcţie de consilier.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne