Cîţu: Minciuna PSD din programul de guvernare le-a explodat în faţă. Dragnea şi Vâlcov, aţi pierdut!

Mincinoşii Dragnea-Vâlcov-Vasilescu-Tudose-Mişa au fost descoperiţi şi acum toată România poate să le ceară socoteală, susţine senatorul Florin Cîţu.
Florin Cîţu
Florin Cîţu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Preşedintele PSD Liviu Dragnea şi fostul ministru Darius Vâlcov, care au bulversat atât sistemul bugetar cât şi sistemul privat, trebuie să îşi asume farsa pe care au aplicat-o românilor şi să plece, a transmis marţi, pe pagina sa de socializare, senatorul PNL Florin Cîţu.

"În intervenţiile mele publice am numit legea salarizării unitare, în forma propusă şi adoptată de Parlament, o nouă bombă cu ceas în bugetul României. (o altă bombă cu ceas, programul Prima Casă)", a declarat Cîţu.

Liberalul a făcut o scurtă "recapitulare":

"În februarie avertizam că structura bugetului, promisiunile electorale, dar mai ales structura economiei nu vor permite implementarea legii salarizării unitare în 2017. În martie avertizam că transferul contribuţiilor de la angajat la angajator, va lăsa majoritatea salariilor nete neschimbate în sectorul bugetar iar unele chiar vor scădea. Şi totuşi PSD a venit cu legea salarizării unitare în Parlament. Din primul moment am cerut Guvernului, PSD-ului, să prezinte un impact al acestei legi aşa cum cere Constituţia României. Am fost ignorat.

La dezbaterea legii în Senat am prezentat impactul estimat de mine de 62 de miliarde lei până în 2022, cu un impact de 18 miliarde lei pentru 2018. Am spus atunci că având în vedere acest impact, legea salarizării unitare va duce la un deficit bugetar aproape de 5% din PIB în 2018. Am cerut Ministrului Muncii Olguţa Vasilescu şi reprezentanţilor Ministerului de Finanţe Publice, în Senat, să prezinte un impact al legii pentru bugetul României. Şi aici apare detaliul care explică convulsiile prin care trece PSD în aceste momente şi furia românilor la adresa acestui partid mincinos. Ministrul Muncii a spus că impactul legii este de 43 de miliarde lei până în 2022.

De unde vine diferenţa faţă de calculele mele? Aţi ghicit, normal. Din transferul contribuţiilor de la angajator la angajat. Atunci am revenit şi i-am spus doamnei ministru că nu poate să-mi dea un impact calculat pe ce s-ar putea să se întâmple. Impactul unei legi se calculează pe legislaţia în vigoare! Bineînţeles că nu am primit niciun răspuns."

Revenind în zilele noastre, senatorul susţine că "minciuna PSD din programul de guvernare le-a explodat în faţă".

"Au blocat mesajele mele care atrăgeau atenţia asupra acestei minciuni încă de la începutul anului. Dar până la urmă, cum era şi normal, adevărul a ieşit la suprafaţă. Mincinoşii Dragnea-Vâlcov-Vasilescu-Tudose-Mişa au fost descoperiţi şi acum toată România poate să le ceară socoteală. Iar colegii lor din Parlament sunt la fel de vinovaţi. Au ignorat orice avertisment şi au votat o bombă cu ceas fără să se gândească la faptul că în Parlamentul României îi reprezintă pe români nu doar pe votanţii PSD", a precizat Cîţu.

Potrivit liberalului, avertismentele sale în aceste 10 luni aveau rolul de a atrage atenţia că nu trebuie să ne grăbim că s-ar putea să aruncăm România în aer.

"Din păcate am avut dreptate. Iar acum cu mai puţin de două luni înainte de finalul anului, PSD vrea să modifice Codul Fiscal. Modificări care vor costa companiile private bani. Bani pe care puteau să-i folosească pentru investiţii sau măriri de salarii. Acum îi vor da pe soft-uri noi necesare pentru plata salariilor şi TVA defalcat. Nu mai vorbim de impactul pentru companii mici şi mijlocii al creşterii salariului minim la 1900 lei şi obligativităţii plăţii impozitului pe cifra de afaceri în loc de impozit pe profit. Dragnea şi Vâlcov, asumaţi-vă situaţia de azi din România. Aţi bulversat atât sistemul bugetar cât şi sistemul privat. Aţi minţit şi acum adevărul a ieşit la suprafaţă. Trebuie să plecaţi! Şi luaţi şi PSD cu voi, susţinătorii morali ai acestei farse pe care aţi aplicat-o românilor", a conchis Cîţu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne