Cîţu: Obiectivul meu este ca în septembrie să avem 10,4 milioane de români vaccinaţi

Florin Cîţu
Florin Cîţu (facebook/guv.ro)

Premierul Florin Cîţu a declarat, miercuri, că obiectivul său este acela de a avea în luna septembrie 10,4 milioane de români vaccinaţi, adăugând că, în acest sens, s-a asigurat că România va mai achiziţiona 8 milioane de vaccinuri, pe lângă cele deja contractate.

“Ieri [marţi – n.r.] m-am asigurat că vom mai lua încă 8 milioane de vaccinuri. În septembrie, obiectivul meu este de a avea 10.400.000 de persoane vaccinate, ceea ce înseamnă aproape 70% din ceea ce ne-am dorit şi să putem să scăpăm de pandemie. Deci, pentru mine, vaccinarea este o prioritate, merge bine până acum, va merge şi mai bine şi veţi vedea. Partea de cheltuieli şi de cine suportă se va rezolva”, a precizat Cîţu la finalul şedinţei de Guvern.

Totodată, liderul PNL a susţinut că, din ceea ce a văzut până acum, există interes pentru cea de-a doua etapă a campaniei de vaccinare, care va începe vineri, 15 ianuarie, şi care va include: persoanele cu vârstă de peste 65 de ani; persoanele cu boli cronice, indiferent de vârstă, diagnosticate cu diabet zaharat, cu obezitate, boli cardiovasculare cronice, boli cronice renale, boli pulmonare cronice, persoane cu afecţiuni oncologice, boli autoimune; persoanele cu imunodepresii, inclusiv persoanele cu infecţie HIV/SIDA; persoanele care desfăşoară activităţi în domenii-cheie, esenţiale.

“Să ştiţi că primesc şi de la spitale private şi de la companii private tot felul de oferte pentru a pune la dispoziţie gratuit centre de vaccinare sau personal. Deci nu este o problemă. Din ce am văzut eu, şi văd şi interesul pentru etapa a doua, în România, în acest moment, lumea vrea să se vaccineze, ceea ce e un lucru foarte bun şi de aceea am şi făcut acest efort. Vom face un efort bugetar, nu mi se pare deloc mare, pentru a lua cele 8 milioane de doze în plus, să ne asigurăm că în septembrie vom avea 10,4 milioane de oameni vaccinaţi”, a mai transmis Florin Cîţu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură