Cîţu: PSD trebuie să vină în faţa românilor şi să le explice ce se întâmplă cu banii lor şi de ce îngroapă ţara în datorii!

Florin Cîţu, PNL
Florin Cîţu, PNL (Epoch Times Romania)

Fostul premier PNL Florin Cîţu a transmis, via Facebook, că PSD trebuie să vină în faţa românilor şi să le explice "ce se întâmplă cu banii lor şi de ce îngroapă ţara în datorii".

"Foarte important, Ministerul Finanţelor confirmă - guvernarea liberală a avut un deficit bugetar mai mic! Astfel, ne-am împrumutat mai puţin la dobânzi mult mai mici decât o face PSD anul acesta. Deficit bugetar în 2021 - 79,9 miliarde lei iar în 2022 estimat la 80,1 miliarde lei, înainte de rectificarea bugetară. Ministerul Finanţelor a publicat la începutul anului suma pe care trebuia să o împrumute pentru a acoperi împrumuturile făcute tot de PSD în 8 ani de guvernare plus deficitul bugetar pentru 2022. Niciun împrumut din perioada de guvernare liberală nu este scadent în 2022. Cum arătau cifrele la începutul anului? Din start dezastru. MF/PSD arăta că are nevoie în 2022 să împrumute 145,4 miliarde lei. Cu 13,6 (!!!) miliarde lei mai mult decât în timpul guvernării liberale din 2021", a declarat Florin Cîţu.

Fostul prim-ministru tras pe dreapta de partid susţine că, în fiecare lună, Ministerul Finanţelor "ne spune că încasările de venituri sunt extraordinare, peste aşteptări/estimări, iar Institutul Naţional de Statistică ne spune că economia creşte peste aşteptări."

"Ok, foarte bine. Atunci de ce în luna iulie, înainte de rectificarea bugetară, suma pe care trebuie să o împrumute statul român în 2022 a crescut de la 145,4 miliarde lei la 148,6 miliarde lei? Dacă toate merg aşa bine de ce trebuie să mai împrumutăm 3,2 miliarde lei la dobânzi astronomice? Situaţia este atât de gravă pentru că PSD este incapabil, fură sau pentru că are alte ordine? Oricare ar fi motivul, aşa arată subminarea economiei naţionale. Dacă veniturile la buget au crescut aşa cum se laudă MF, dacă avem aproape 6 miliarde euro în conturi la BNR din PNRR şi dacă INS are dreptate, atunci nu există niciun motiv pentru îngroparea României în datorii la dobânzile acestea", a afirmat Florin Cîţu.

În final, fostul premier a subliniat că veniturile suplimentare la buget trebuiau folosite pentru reducerea gradului de îndatorare al României.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne