Cîţu, răspuns inedit când a fost întrebat ce va face dacă vrea să demită un ministru, dar nu are acordul Coaliţiei

Florin Cîţu
Florin Cîţu (Facebook)

Premierul Florin Cîţu a dat un răspuns inedit, în conferinţa de presă de miercuri, atunci când a fost întrebat ce are de gând să facă dacă vrea să demită un ministru, însă nu are acordul Coaliţiei, din moment ce problema este ridicată în acordul proaspăt ratificat de forţele politice care conduc România.

Reporter: În primul rând aş vrea să vă întreb de protocolul pe care l-aţi semnat aseară împreună cu partenerii de coaliţie. Cei din USR PLUS au intrat în această şedinţă de coaliţie spunând că vor să traseze linii mai clare în modul în care dumneavoastră veţi face demiterile din guvern şi voiam să vă întreb dacă veţi sesiza din funcţia de prim-ministru că un ministru nu şi-a îndeplinit atribuţiile şi vreţi să-l demiteţi dar coaliţia nu vrea acest lucru, ce veţi face?

Cîţu: În primul rând, ştiţi foarte bine că din partea Partidului Naţional Liberal a semnat domnul preşedinte Ludovic Orban, preşedinţii partidelor sunt cei care semnează Protocolul, pentru că este un Protocol politic şi, în România, bineînţeles, se face distincţie între deciziile politice şi deciziile guvernamentale care sunt reglementate de actele normative sau de Constituţie.

Eu nu ştiu de ce vă duceţi dumneavoastră direct către remaniere, nu trebuie să existe aşa ceva. Sunt sigur, adică doresc să nu mai avem o astfel de situaţie în perioada următoare. Sunt sigur că toţi colegii mei doresc acelaşi lucru, eu nu iau în calcul aşa ceva în acest moment.

Deci, eu o văd ca pe o situaţie excepţională şi atunci nu are sens să discutăm acum, dar ceea ce a fost foarte clar şi pentru toţi cei care au fost prezenţi acolo, un document politic nu are cum să... şi nu s-a discutat aseară Constituţia sau modificarea Constituţiei şi aceste lucruri deja sunt clare pentru toată lumea.