Cîţu: Salariul mediu net lunar a crescut în 2021 mult mai rapid decât rata inflaţiei. Ca să înţeleagă şi psd-iştii

Florin Citu
Florin Citu (Epoch Times România)

Premierul Florin Cîţu a declarat, joi dimineaţă, că salariul mediu net lunar a crescut în acest an mult mai rapid decât rata inflaţiei. În plus, premierul le-a transmis social-democraţilor că “aşa creşte puterea de cumpărare”.

“Salariul mediu net lunar a crescut în 2021 mult mai rapid decât rata inflaţiei. În fiecare lună.

Asta înseamnă că fiecare leu câştigat în plus de români are o valoare mai mare (cumpără mai multe bunuri). Ca să înţeleagă şi psd-iştii: aşa creşte puterea de cumpărare”, a precizat Cîţu, pe pagina sa de Facebook.

Afirmaţiile prim-ministrului sunt bazate pe date oferite de Institutul Naţional de Statistică şi Banca Naţională a României.

(Facebook / florinVcitu)

Reamintim că, recent, Adrian Vasilescu, consilier de strategie la Banca Naţională a României, a declarat, pentru Digi24, că devalorizarea recentă a monedei naţionale nu are de ce să provoace agitaţie. Totodată, în ciuda faptului că euro a atins cea mai ridicată valoare din istorie în faţa leului, unii analişti nu se aşteaptă ca pragul de 5 lei pentru un euro să fie depăşit mai devreme de jumătatea anului viitor.

“De 10 ani, an de an, au fost prognoze că, în sfârşit, va fi trecut pragul de 5 lei pentru un euro. De zece ani. Şi niciodată nu a fost trecut. Sper că nu va fi trecut nici anul ăsta. Dar mă opresc aici cu speranţa. Economia României şi pieţele financiare din România sunt atât de obişnuite cu şocurile încât nu se lasă impresionate de mişcări la nivelul unui minister, chiar dacă e un minister atât de important ca cel al Finanţelor. Pe piaţa valutară nu am văzut niciun fel de degringoladă, niciun fel de confuzie. Piaţa monetară funcţionează foarte bine, băncile, la fel. Nu se văd influenţe nefaste pe pieţele noastre de care suntem foarte legaţi pentru că e criză, e inflaţie, sunt şocuri internaţionale, bătălia pentru o nouă normalitate”, a explicat Vasilescu. Detalii aici.