Cîţu spune de ce n-a fost schimbat din funcţie omul din Ministerul Sănătăţii care îi transmitea informaţii lui Dragnea

Premierul Florin Cîţu
Premierul Florin Cîţu (Facebook - Guvernul României)

Premierul Florin Cîţu a explicat, miercuri, la conferinţa de presă organizată la sediul Guvernului, de ce secretarul general adjunct al Ministerului Sănătăţii - dovedit că a colaborat cu Securitatea şi despre care fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu spunea că în 2016, când l-a găsit prima dată în minister, îi transmitea informaţii lui Liviu Dragnea - nu a fost schimbat din funcţie până acum.

Şeful Executivului a susţinut că, pe de o parte, până în prezent, nu a primit niciun document care să vină în sprijinul acuzaţiilor ce i se aduc funcţionarului respectiv, iar pe de altă parte doar ministrul de resort este cel care, prin reorganizare, ar putea desfiinţa acest post.

„Nu a venit cu niciun document lângă solicitarea [de schimbare din funcţie – n.r.] în care să se spună de ce. În al doilea rând, nicio justificare de ce a rămas în 2016 tot timpul acolo. Nu putem să ne jucăm cu vieţile oamenilor. Dacă exista un dosar care spunea acest lucru, da, aş fi luat această decizie, dar nu rezolva problema. Ar fi fost o mutare de la minister către guvern. Dacă era o problemă reală, problema o rezolvăm prin desfiinţarea postului, pe care o poate face doar ministrul respectiv prin reorganizare. Dar încă nu există o explicaţie de ce în 2016 a rămas în acea poziţie”, a argumentat liderul de la Palatul Victoria.

Redăm în continuare dialogul premierului cu presa, pe această temă:

Jurnalist: Domnule premier, tocmai aţi înaintat o nouă nominalizare pentru Ministerul Sănătăţii. Aţi avut vreo discuţie cu Ioana Mihăilă? Vă pun această întrebare în contextul în care aţi văzut ce a apărut în presă şi aţi fost informat şi dvs. şi vă întreb de ce nu aţi intervenit până acum având în vedere solicitările repetate ale lui Vlad Voiculescu pentru schimbarea secretarului general adjunct al Ministerului Sănătăţii care este dovedit că a colaborat cu Securitatea, este acuzat de antisemitism pentru că turna – citez din mass media - „evrei” . În acelaşi timp, acest om a rămas în atâtea guverne, de atâtea ori în Ministerul Sănătăţii. Aţi discutat cu această nou nominalizare [Ioana Mihăilă – n.r.] a USR PLUS astfel încât acest om să fie retras din această poziţie?

Florin Cîţu: Am cerut şi eu o evaluare a domnului respectiv. Aici lucrurile trebuie să fie foarte clare: domnia sa a fost numit în martie 2016, şi a rămas acolo de atunci. Nu am avut o explicaţie de ce a fost ţinut atunci în minister şi nu a plecat, şi nu a fost nicio cerere în acel moment să plece. În acelaşi timp, nu rezolva problema dacă este o persoană cu astfel de probleme să îl aduci de la Ministerul Sănătăţii la Guvern pentru că venea ca inspector guvernamental. Problema o rezolvăm, şi aici aştept o reorganizare a ministerului respectiv care poate să dispună să dispară acel post şi atunci putem să îl eliminăm, dacă o persoană are astfel de probleme.

Jurnalist: Veţi avea o discuţie în acest sens?

Florin Cîţu: Am avut o discuţie înainte, nu a venit această reorganizare. Vă spun, pentru noi avem nişte targeturi importante. Unul dintre ele este să menţinem cheltuielile cu salariile în sectorul public la un anumit plafon. Reorganizarea ministerelor [...] prin reducerea anumitor posturi înseamnă economii la buget. Deci aceste lucruri se pot face – pot să dispară posturi prin reorganizare. Deci poate fi făcut acest lucru şi aştept aceste soluţii.

Jurnalist: De ce nu aţi făcut-o, în condiţiile în care Vlad Voiculescu v-a solicitat această demitere?

Florin Cîţu: V-am spus că nu a venit cu niciun document lângă solicitare în care să spună de ce. În al doilea rând, nicio justificare de ce a rămas în 2016 tot timpul acolo. Nu putem să ne jucăm cu vieţile oamenilor. Dacă exista un dosar care spunea acest lucru, da, aş fi luat această decizie, dar nu rezolva problema. Ar fi fost o mutare de la minister către guvern. Dacă era o problemă reală, problema o rezolvam prin desfiinţarea postului, pe care o poate face doar ministrul respectiv prin reorganizare. Dar încă nu există o explicaţie de ce în 2016 a rămas în acea poziţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne