Ciucă dă asigurări după întâlnirea cu preşedintele Azerbaidjanului: Nu vom suferi de lipsa gazelor la iarnă

Premierul Ciucă şi preşedintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev
Premierul Ciucă şi preşedintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev (gov.ro)

Premierul Nicolae Ciucă a declarat sâmbătă, 1 octombrie, după întâlnirea avută la Sofia cu preşedintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev, că acesta i-a dat asigurări că Azerbaidjanul are suficiente resurse de gaze care să asigure cantităţile necesare României pentru iarna care urmează.

Ciucă a precizat că a vorbit şi cu premierul elen despre posibilitatea descărcării de transporturi cu GPL într-un terminal din nordul Greciei şi a dat asigurări că România are cantităţile necesare de gaz, aşa că ţară noastră nu va suferi în iarna 2022-2023 de lipsa gazului.

„Sunt, de asemenea, de menţionat elementele, concluziile în urma întâlnirii bilaterale cu preşedintele Azerbaidjanului. Am primit asigurări că există cantităţile de gaze necesare pentru a putea să asigurăm cantităţile necesare pentru această iarnă.

Există şi o serie de proiecte pe care le avem în vedere în ceea ce priveşte tranziţia către energie verde şi, desigur, există un interes pentru accentuarea relaţiilor bilaterale în ceea ce priveşte dezvoltarea unor proiecte de petrochimie, ţinând cont că Azerbaidjanul are atât resurse, cât şi o serie de investiţii pe care vrea să le facă în ţara noastră.

Cu premierul Mitsotakis am discutat aspectele legate de operaţionalizarea acestui Interconector şi de posibilitatea ca în viitor să putem să fim beneficiarii transportului de LNG şi descărcarea lui în terminalele din nordul Greciei. Vorbim de terminalul de la Alexandroupolis şi există foarte mare disponibilitate astfel încât să putem să beneficiem şi de acest suport tehnic.

Ca atare, în acest moment pot să dau asigurări că avem cantităţile necesare de gaz, iar ţara noastră nu va suferi în iarna 2022-2023 de lipsa gazului", a declarat premierul Ciucă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne