Ciucă, verdict după alegerile locale: PNL va avea propriul candidat la alegerile prezidenţiale. Nu se va schimba această abordare

Nicolae Ciucă (Facebook/IonelNicolaeCiuca)
Andrei Popescu
12.06.2024

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, miercuri, că partidul pe care îl conduce va avea propriul candidat la alegerile prezidenţiale, subliniind că această abordare nu se va schimba.

“PNL va avea propriul candidat la alegerile prezidenţiale şi toate aceste scenarii, cum este normal în viaţa politică şi în dezbaterea publică, fac deliciul analizelor, dar acum, când noi discutăm, nu se va schimba această abordare - PNL va avea propriul candidat”, a precizat Ciucă, citat de Agerpres, la sediul PNL.

Întrebat despre scenariul în care electoratul PSD să îl susţină în cursa pentru Cotroceni, Ciucă a spus că fiecare partid trebuie să-şi mobilizeze electoratul şi să aibă propriile opţiuni pentru a intra în alegerile următoare:

“Vă spun încă o dată pe cifre - dacă ne uităm la cifrele obţinute de către fiecare partid, suma lor este considerabil mai mare decât votul obţinut pe lista comună. Ca atare, electoratul fiecăruia dintre noi trage şi se motivează, se mobilizează pentru tot ceea ce înseamnă valorile şi identitatea fiecărui partid. Ca atare, în momentul de faţă, susţin cu tărie ca fiecare dintre noi să ne mobilizăm electoratul şi să avem propriile opţiuni şi argumente pentru a intra în alegerile prezidenţiale şi în cele generale”.

Totodată, potrivit lui Ciucă, coaliţia PSD - PNL poate funcţiona chiar dacă el va fi adversar cu Ciolacu la alegerile prezidenţiale.

Reamintim, în acest context, că, săptămâna trecută, Ciucă a declarat că va anunţa în această săptămână dacă va candida la alegerile prezidenţiale din 2024.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor